Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta14722.10.201415

10645-2014 (010)

Turun Kaupunginteatterin Opintotili -nimisen rahaston sääntöjen muutos

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää Opintotilin sääntöjen muutoksesta.

Kultlk § 147

Turun Kaupunginteatteri Oy:n hallintopäällikkö Jere Pensikkala:

Turun kaupungissa on Turun Kaupunginteatterin Opintotili niminen rahasto, jonka tarkoituksena on sääntöjensä mukaisesti tukea teatterin henkilökunnan ammattiopiskelua apurahoja jakamalla. Opintorahasto perustuu näyttelijöiden teatterityöehtosopimuksen Liite 5, vapaalippusopimukseen.

Sääntöjensä mukaan Opintotilistä on vastuussa ja jaettavista apurahoista päättää hoitokunta, johon kuuluu kuusi kahdeksi vuodeksi kerrallaan parittomina vuosilukuina valittua jäsentä, näistä kolme kulttuurilautakunnan valitsemia ja kaksi näyttelijäyhdistyksen valitsemia sekä yksi tekniikan yhdistysten valitsema.

Hoitokunta voi pykälän 16§ mukaisesti päättää opintotilin sääntöjen muutoksesta, jotka tuodaan myöhemmin kulttuurilautakunnan hyväksyttäväksi. Sääntöjen mukaan Turun kaupungin kulttuurilautakunnan, näyttelijäyhdistyksen ja tekniikan yhdistysten tulee kunkin tahollaan hyväksyä muutokset.

Teatterin Opintotilin hoitokunta on kokouksessaan 18.8.2014 käsitellyt liitteenä olevat sääntömuutosehdotukset, joihin on saatu lausunto Turun Teatteritekniset toimihenkilöt ry:ltä, Turun Kaupunginteatterin Näyttelijäyhdistys r.y:ltä, Turun Kaupunginteatterin Taiteelliset Työntekijät ry:ltä ja Turun Kaupunginteatteri Oy:ltä. Näistä uusina jäsenen hoitokuntaan valitsevat Turun Kaupunginteatterin Taiteelliset Työntekijät ry ja Turun Kaupunginteatteri Oy.

Sääntömuutoksiin on pyydetty lisäksi kommentti konsernihallinnon lakiasiain osastolta, joka on todennut sääntömuutosten olevan hyväksyttävät ja todennut kulttuurilautakunnalla olevan asiassa päätösvallan.

Liite 1Luonnos Kaupunginteatterin Opintotilin säännöiksi

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Turun Kaupunginteatteri Oy on osaltaan hyväksynyt sääntömuutoksen 8.9.2014 § 5.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää osaltaan hyväksyä Turun Kaupunginteatterin Opintotilin säännöt liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Kaupunginteatteri Oy


Liitteet:

Kultlk § 147
Liite 1:Luonnos Kaupunginteatterin Opintotilin säännöiksi