Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta14522.10.201413

10641-2014 (059, 019)

Fairy Tale -stipendien myöntäminen

Tiivistelmä:

Turun kaupunginorkesteri järjestää maailmanlaajuisen lastentapahtuman Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi 2015. Kilpailun voittajille esitetään annettavaksi stipendit.

Kultlk § 145

Intendentti Emilie Gardberg:

A Fairy Tale (En saga, Satu) -hanke on maailmanlaajuinen lastenhanke, joka toteutetaan virtuaalisesti ja paikan päällä Turussa. Turun filharmoninen orkesteri on edelläkävijä internet-konserttitoiminnassa Suomessa. Orkesterin konsertteja pystyy jo nyt seuraamaan koko maailmassa suorien internetlähetyksien sekä nettiarkiston kautta. Vuonna 2011 TFO:n konsertteja seurasi netissä kuulijoita yli 140 maasta.

Orkesteri levittää Sibeliuksen En saga -teoksen maailmalle suuren lastenkilpailun myötä. Kilpailussa lapset kuuntelevat internetissä En sagan konserttitaltioinnin, jossa sinfoniaorkesteria johtaa kapellimestari Leif Segerstam. Lapset lähettävät teoksen innostamia omia tarinoitaan ja piirustuksiaan internetportaalin kautta Suomeen, ja lasten teoksista kootaan laaja internet-näyttely ja tarinapankki.

Satu-hanke kertoo Sibeliuksen musiikin innoittamat eri maiden ja maanosien lapsien tarinat ja kokoaa piirrokset.  Projektin tavoite on tuoda maailman lapsia lähemmäksi toisiaan ja musiikkia yhteisen taideprojektin myötä. Hanketta varten koottava raati valitsee myös taideteosten perusteella osallistujia kutsuttavaksi Turkuun, jossa lapset tapaavat toisiaan, suomalaisia koululaisia ja maestro Segerstamin ja tutustuvat toistensa kulttuureihin ja taideteoksiin.

A Fairy Tale on osa Sibeliuksen juhlavuoden virallista ohjelmaa ja hanke on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen Sibeliuksen juhlavuoden hankkeille 35.000 euroa.

Kilpailun voittajille esitetään annettavaksi stipendit, joiden tarkoitus on edesauttaa taiteiden omaehtoista opiskelua kotimaassa/kotipaikkakunnalla. Stipendisummat esitetään seuraavanlaisiksi: 1. sija 500 €, 2. sija 300 €, 3-5 sija 200 €, yhteensä 1400 euroa. Stipendeille anotaan verovapautta. Stipendit maksetaan orkesterin kustannuspaikalta 26201, Satu-hankkeen tilausnumerolla 602843.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta hyväksyy esitetyt stipendisummat ja valtuuttaa kaupunginorkesterin intendentin päättämään stipendin saajat yhdessä orkesterin nimeämän kilpailuraadin kanssa. Stipendit maksetaan orkesterin kustannuspaikalta 26201, Satu-hankkeen tilausnumerolla 602843.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginorkesteri
tiedAhola Kaija
tiedEk Minna
tiedMamia Annele
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedSaarinen Leena
tiedSlipic Sanda
tiedTakomo Terhi