Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta13522.10.20143

3054-2014 (112)

Kirjastopalvelujohtajan viran täyttäminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 135

Toimialajohtaja Minna Sartes 15.10.2014:

Turun kaupungin kirjastopalvelujohtaja virka oli haettavana niin, että hakuaika jatketun hakuajan jälkeen päättyi 15.9.2014 klo 15.00. Määräaikaan mennessä virkaan tuli 26 hakemusta, joista yksi hakija veti hakemuksensa pois. Virkaa aikaisemmin hakeneet on huomioitu. 

Työryhmä, johon kuului kulttuurilautakunnan puheenjohtajisto, toimialajohtaja ja hallinto- ja henkilöstöpäällikkö on haastatellut kymmenen kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, joista neljälle MPS Career Oy on tehnyt soveltuvuustestin, jonka lausunto on nähtävillä lautakunnan kokouksessa.

Oheismateriaali 1Yhteenvedot hakijoista (vain paperisena, nähtävillä kokouksessa)

Kirjastopalvelujohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, kirjastoalan tuntemus, johtamiskokemus ja näiden lisäksi, mitä kirjastoasetuksessa vaaditaan kunnan kirjasto- ja tietopalveluista vastaavalta henkilöltä. Lisäksi vaaditaan molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kehittävää ja osallisuutta tukevaa työotetta sekä hyvää englannin kielen taitoa. Eduksi lasketaan kokemus kirjastoalan ja digitaalisten palvelujen kehittämisestä sekä toimiminen yhteistyöverkostoissa.

Kirjastopalvelujohtajan tehtävien, suoritettujen haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella katson, että kelpoisuusvaatimukset täyttävistä hakijoista sopivin kirjastopalvelujohtajan virkaan on PD Aart de Heer.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että Turun kaupungin kirjastopalvelujohtajan virkaan (vakanssi 402404) otetaan PD Aart de Heer 1.1.2015 alkaen ehdolla, että hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi virkaan. Virka täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDe Heer Aart
aoMuut hakijat
mtpvKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut
tiedAhola Kaija
tpvAnttonen Tanja
tiedEk Minna
tpvHarro-Siiki Anu
tpvKurppa Seija
tpvKvarnberg Auli
tiedMamia Annele
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tpvPerämäki Kaisa
tiedSaarinen Leena
tpvSandvik Virpi
tiedSlipic Sanda
tiedTakomo Terhi
tpvTölkkö Seija
tpvVirtanen Riitta