Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta9411.06.20144

6048-2014 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajan nimeäminen Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Hämeenlinnaan 7.-10.8.2014

Tiivistelmä:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja 66. valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään 7.-10.8.2014 Hämeenlinnassa. Turun kaupunki on Suomen kotiseutuliiton jäsen ja kaupungilla on käytettävissä vuosikokouksessa yksi ääni.

Kultlk § 94

Vapaa-aikatoimiala, museopalvelut/vs. museopalvelujohtaja Olli Immonen 26.5.2014:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Hämeenlinnassa 7.-10.8.2014.

Kotiseututyön vuosittainen päätapahtuma Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään kesällä 375-vuotisjuhliaan viettävässä Hämeenlinnassa Aulangolla. Päiviä vietetään otsikolla Kotiseutu kullan kallis, ja päivien seminaari käsittelee suku- ja kotiseutututkimusta.

Päivien aikana kotiseutuasioiden parissa työskentelevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset juhlivat, keskustelevat, verkostoituvat ja tutustuvat kulloisenkin isäntäalueen erikoisuuksiin. Päivillä pidetään Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous sekä julkistetaan Vuoden kaupunginosa ja Vuoden kotiseututeko -palkintojen saajat.

Jean Sibeliuksen ensi vuoden 150-vuotisjuhlat näkyvät päivien ohjelmassa, samoin Aulangon historia ja puiston rakennuttanut upporikas eversti Hugo Strandertskiöld. Päivien pääjärjestäjä on Hämeenlinna-Seura yhteistyössä Hämeen Matkailu Oy:n ja Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Päivien suunnitteluun ovat osallistuneet lisäksi Suomen Kotiseutuliitto, Hämeen Heimoliitto ja Janakkala-Seura.

Turun kaupunki on Suomen Kotiseutuliiton jäsen, ja kaupungilla on käytettävissään vuosikokouksessa yksi ääni. Vuosikokouksen 8.8. lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. retket. Lauantaina 9.8. retkillä tutustutaan sekä Kanta-Hämeeseen, että Hämeenlinnaan.

http://www.e-julkaisu.fi/hameenlinnan_kaupunki/kotiseutupaivat_2014/

Ilmoittautuminen kotiseutupäiville 31.5. mennessä. Sen jälkeen hinta nousee. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.6.2014.

Kotiseutupäiville ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa

http://varaamo.matkaverkko.fi/intres/hame/conference10/pages/default.aspx

Osallistumismaksu kotiseutupäiville on noin 100 – 120 €. Osallistumismaksun lisäksi tulee kustannuksia mahdollisesta retkelle osallistumisesta sekä matka- ja majoittumiskuluja. Retkille ilmoittaudutaan Kotiseutupäiville ilmoittautumisen yhteydessä..

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin edustajan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnalliselle kotiseutupäiville Hämeenlinnaan 7.-10.8.2014 . Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajalle korvataan osallistumiskulut KVTES:n mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

PäätösEhdotus kulujen korvaamisesta hyväksyttiin ja Turun kaupungin edustajaksi Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Hämeenlinnaan 7.-10.8.2014 valittiin Arja von Schöneman.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
aovon Schöneman Arja