Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta3226.02.201413

9014-2013 (041)

Hankintasuunnitelman mukaisen käyttötarkoituksen muutos

Tiivistelmä: -

Kultlk § 32

Museopalvelut / Hallinto / Intendentti Joanna Kurth:

Kulttuurilautakunta hyväksyi kokouksessaan 18.12.2013 § 198 käyttöomaisuuden hankintasuunnitelman vuodelle 2014. Hankintasuunnitelmassa on varattu 30 000 € Turun linnassa sijaitsevien Sturen kirkon ja Nunnakappelin sekä Raha- ja mitalikabinetin näyttelykalusteiden ja -tekniikan hankintaan.

Mika Kaurismäen kuningatar Kristiinasta kertovan Girl King -elokuvan kuvauksien takia museopalveluiden henkilöstöresursseja etenkin teknisen henkilökunnan osalta on suunnattu kuvauksien toteuttamista avustaviin työtehtäviin. Lisäksi kuvausten yhteydessä on syntynyt tilausta toteuttaa Kristiinasta näyttely, joka avautuisi tammikuussa 2015 elokuvan Suomen ensi-illan aikaan. Kuvausavustaminen ja Kristiina -näyttelyn suunnittelun aloitus ja toteutus aiheuttavat muuhun näyttelytoimintaan liittyviä aikataulun muutospaineita.

Raha- ja mitalikabinetti tullaan avaamaan yleisölle loppuvuoden 2014 aikana suunnitelmien mukaisesti. Sturen kirkon ja Nunnakappelin osalta aikataulua on syytä muuttaa, ja siirtää niihin liittyvä toteutus vuodelle 2015.

Turun linnassa ollaan kuluneiden kolmen vuoden aikana uusittu perusnäyttelyitä. Siihen liittyvä työ on joiltakin osin vielä kesken. Kuluvan vuoden aikana tullaan avaamaan uusi perusnäyttelyhuone, joka esittelee Turun linnan museoaikaa Walter Konowin aikana, sekä linnan historian aikajanaa esittelevä näyttely. Lisäksi jo avautuneeseen perusnäyttelyyn tullaan kevään aikana lisäämään nukkeja.

Käyttöomaisuuden hankintaan varattuun hankintasuunnitelmaan kohtaan Sturen kirkon ja Nunnakappelin sekä Raha- ja mitalikabinetin näyttelykalusteet ja tekniikka tulisi tehdä muutos niin, että kyseinen määräraha voidaan kohdentaa Perusnäyttelyn sekä Raha- ja mitalikabinetin näyttelykalusteiden ja tekniikan hankintaan.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä käyttöomaisuuden hankintaan varattuun hankintasuunnitelmaan kohtaan Sturen kirkon ja Nunnakappelin sekä Raha- ja mitalikabinetin näyttelykalusteet ja tekniikka muutoksen niin, että kyseinen määräraha voidaan kohdentaa Turun linnan perusnäyttelyn sekä Raha- ja mitalikabinetin näyttelykalusteiden ja tekniikan hankintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
tiedAhola Kaija
tiedMamia Annele
tiedMäki-Salminen Miia
tiedMäkynen Ilkka
tiedRiski Jaana
tiedSaarinen Leena
tiedSlipic Sanda
tiedTakomo Terhi