Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta13821.08.201312

9100-2013 (065)

Turun konserttitalon kahvilan vuokratarjouspyyntö

Tiivistelmä: -

Kultlk § 138

Kaupunginorkesterin intendentti Emilie Gardberg 13.8.2013:

Kanresta Oy on 04.06.2013 irtisanonut Turun kaupunginorkesterin/Turun kaupungin kanssa solmitun Turun konserttitalon vuokrasopimuksen päättyväksi 31.12.2013. Kanresta Oy:n ja Turun kaupungin/kaupunginorkesterin sopimuksessa oli sovittu puolen vuoden irtisanomisaika sopimuksen molemmille osapuolille.

Turun kaupunginorkesterin ja konserttitalon toiminnan kannalta ravintolapalvelut ovat ensisijaisen tärkeitä. Siksi esitän, että käynnistetään tarjouskilpailu välittömästi, jonka lopputuloksena uuden toimijan kanssa tehdään vuokraoikeussopimus alkaen 1.1.2014.

Vuokralaiseksi halutaan hyvätasoinen palveluntarjoaja, joka palvelee konserttitalon asiakkaita ja henkilökuntaa sekä konserttitalossa järjestettäviä tapahtumia. Palveluntarjoajalla tulee olla kiinnostusta kehittää yhteistoimintaa ja yhteisiä tapahtumia.

Kaupunginorkesterin intendentti yhdessä kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelujen, ja lakimiesten kanssa valmistelee kahvilan tarjouspyynnön ja hoitaa sekä kilpailutuksen että tilan vuokraamisen. Kahvilatilan vuokra ja kahvilasta saatavat tulot tulevat kaupunginorkesterille.

Vuokraus alkaa viimeistään 1.1.2014. Vuokra-aika on 5 vuotta. Tarjouksessa on esitettävä vuosivuokran määrä prosentteina liikevaihdosta, sekä vähimmäisvuokran määrä, ilman arvonlisäveroa. Vuokrasopimus tehdään kuitenkin arvonlisäverollisena. Vähimmäisvuokra sidotaan elinkustannusindeksiin.

Palveluntarjoajalta edellytetään pitkäaikaista ja monipuolista kokemusta hyvätasoisen kahvila-ravintolatoiminnan järjestämisestä. Tarjouksen liitteenä on oltava kuvaus siitä, miten tarjoaja aikoo ideoida toimintaa sekä liikeidea kohteeseen.

Palveluntarjoajalta edellytetään lisäksi, että kahvilan on oltava auki aina, kun konserttitalossa on tapahtumia ja tilaisuuksia.

Lisäansiona katsotaan palveluntarjoajan halu pitää kahvilaa auki myös yleisö- ja henkilökuntakahvilana orkesterin työaikoina.

Tutustuminen kahvilatiloihin ja keittiöön järjestetään pyynnöstä, ja ajankohta ilmoitetaan tarjouspyynnössä. 

Kaupunki pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä mitään annetuista tarjouksista sekä varaa itselleen oikeuden neuvotella tarjouksen tehneiden kanssa. Vuokratarjouspyyntö julkaistaan kaupungin www. sivuilla ja lähetetään erikseen potentiaalisille tarjoajille.

Liite 1Vuokratarjouspyyntöluonnos

Liite 2Vuokrasopimusluonnos

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa Kaupunginorkesterin intendentin yhdessä Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelujen kanssa käynnistämään tarjouskilpailun välittömästi liitteenä olevien asiakirjojen pohjalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginorkesteri
tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tpvGardberg Emilie


Liitteet:

Kultlk § 138
Liite 1:Vuokratarjouspyyntöluonnos
Liite 2:Vuokrasopimusluonnos