TURUN KAUPUNGINTEATTERIN AVAJAISTUOTANTO LOGOMOSSA

Ohjelmistovalinnasta

Turun Kaupunginteatterin Logomon esitystilan avaa tuotanto, johon teatteri etsii tuotantokumppaneita ja yhteistyötahoja. Syksyn 2014 ohjelmistoa ei ole kuitenkaan ollut mahdollista rakentaa nykyisen täyskunnallisen teatterin johdolla, vaan lopulliset ohjelmistovalinnat on haluttu jättää avoimeksi aloittavan osakeyhtiön lukuun. Vuoden 2014 osalta ohjelmistoa työstää ohjelmistoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo.

Tuotantoaikataulu

Produktion suunnittelu käynnistyy kun Turun Kaupunginteatteri Oy on käsitellyt ohjelmistosuunnitelman keväälle 2014, pohjustanut ohjelmiston linjaratkaisuja syksystä 2014 alkaen sekä valinnut toimitusjohtajan kesällä 2013.

Tuotannollinen aikataulu on kireä, eikä normaalitilanteen mukainen, mutta samalla kuitenkin toteuttamiskelpoinen. Produktion esiraami on alkusyksyllä 2013 ja raami- ja mallipalaverit loppusyksystä 2013. Produktion harjoitukset on mahdollista aloittaa tammikuussa 2014, jolloin ensi-ilta on mahdollista sijoittaa heti Logomon esitystilan avausesitykseksi syyskauden 2014 alkaessa väistötiloissa. Roolit miehitetään ensisijaisesti teatterin omilla näyttelijöillä.

Esityskausi on suunniteltu syyskaudelle 2014 ja kevätkaudelle 2015.

Yhteistyöhankkeen muut tahot

Kaupunginteatteri tulee jatkamaan yhteistyötä niin muiden turkulaisten teattereiden kuin taideoppilaitostenkin kanssa. Kuluvan vuoden aikana teatteri tekee yhteistyötä Turun Kesäteatterin, Åbo Svenska Teaternin, Turun Nuoren Teatterin, Taideakatemian ja Turun konservatorion kanssa.

Teatteritalon peruskorjauksen aikana yhteistyötä tullaan jatkamaan niin että yhteistuotantoja nähdään Kaupunginteatterin väistötiloissa, minkä lisäksi tavoitteena on tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa näiden tiloissa.

Kaupunginteatterin tavoitteena on edelleen laajentaa tuotannollista yhteistyötä ja tavoittaa näin aiempaa laajempi yleisöpohja, minkä lisäksi tavoitteena on tarjota kaupunkilaisille produktioita joihin teatterin omat resurssit eivät yksin riitä.

Kaupunginteatterille kahden vuoden aika väistötiloissa antaa aiempaa paremmat mahdollisuudet lähteä ulos talosta ja näkyä osana kaupunkilaisten elämää arjessa myös teatteritilojen ulkopuolella mm. kouluissa, päiväkodeissa ja palvelutaloissa.

Produktion tuotantobudjetti

Produktion tuotanto- ja esityskulut on mahdollista laskea vasta, kun ohjelmistovalinta tai sen raamit on olemassa. Turun Kaupunginteatterin anoo suurtuotantotukea produktion kulujen kattamiseen vuodelle 2014 yhteensä 30 000 €.