Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta9322.05.201310

5718-2013 (065)

Vartiointipalvelujen hankinta pääkirjastoon

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunnalle ehdotetaan pääkirjaston vartiointipalvelun kilpailutuksen antamista hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä kirjastopalvelujohtajan valtuuttamista päättämään hankinnasta kilpailutuksen perusteella.

Kultlk § 93

Palvelupäällikkö Maija Karjalainen 8.5.2013:

Pääkirjastossa on alkuvuonna ollut enenevässä määrin asiakkaiden aiheuttamia häiriötilanteita.  Osa tilanteista on ollut vakavia ja päihtyneitä on jouduttu poistamaan päivittäin. Kirjastonkäyttäjiltä on tullut valituksia muita häiritsevästä käyttäytymisestä ja henkilökunta on kokenut työskentelyn asiakaspalvelussa turvattomaksi. Häiriöiden vakavuuden vuoksi vartijan paikallaolo on katsottu välttämättömäksi.

Kirjastolla on sopimus piirivartioinnista, johon nojautuen on tilattu paikallisvartiointia määräajaksi. Tilanteen pysyväksi rauhoittamiseksi tarvitaan paikallisvartiointia pidemmäksi ajaksi.

Turun kaupungilla ei ole sopimusta paikallisvartiointipalveluista. Kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus suunnittelee vartiointipalvelujen kilpailuttamista vuoden 2013 aikana.

Kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa hankintoja toimeksiannosta.  Paikallisvartiointipalvelun kustannukset loppuvuonna ovat noin 50 000 - 60 000 € joten ne ylittävät kansallisen kynnysarvon. Kokonaishinta riippuu sopimuksen voimaan astumisen ajankohdasta.

Kirjastopalvelujohtaja Inkeri Näätsaari:

Ehdotan edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että lautakunta päättää tilata pääkirjaston vartiointipalvelujen kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskukselta sekä valtuuttaa kirjastopalvelujohtajan päättämään hankinnasta kilpailutuksen perusteella ja allekirjoittamaan sopimuksen siihen asti, kunnes koko kaupunkia koskeva sopimus vartiointipalvelujen hankinnasta on käytettävissä. Hankinta maksetaan kirjastopalvelujen tililtä 26300 439400.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää

antaa pääkirjaston vartiointipalvelujen kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä valtuuttaa kirjastopalvelujohtajan allekirjoittamaan hankinta-asiakirjat ja päättämään hankinnasta kilpailutuksen perusteella.

Lisäksi lautakunta päättää valtuuttaa kirjastopalvelujohtajan allekirjoittamaan hankintasopimuksen. Hankinta maksetaan kirjastopalvelujen kustannuspaikalta 26300.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvVapaa-aikatoimiala, kirjastopalvelut