Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta6617.04.20137

3734-2013 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajan nimeäminen Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Seinäjoelle 8. - 11.8.2013

Tiivistelmä: -

Kultlk § 66

Vapaa-aikatoimiala, museopalvelut/vs. museopalvelujohtaja Olli Immonen 26.3.2013:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Seinäjoella 8. - 11.8.2013. Teemana on rytmi, joka näkyy kaikessa ja kaikissa; jokaisella yksilöllä on oma elämänrytmi, luonto elää eri vuodenaikojen rytmissä. Maaseutu ja maatalous elävät luonnossa ja luonnosta. Myös arkkitehtuurissa on rytmi; pohjalaisten kylien komeat talot rytmittyvät jokien ja peltojen väliin, ja kaupungeissa sykkii urbaani rytmi.

Kotiseutupäivät aloitetaan päivien teemaan liittyen Sibelius-Akatemian järjestämällä seminaarilla "Musiikki ja eteläpohjalaisuus viime vuosituhannelta tähän päivään". Seminaarissa kuullaan asiantuntijoita mm. pelimannikulttuurista ja paneelissa eteläpohjalaislähtöiset tähtiartistit keskustelevat eteläpohjalaisuuden merkityksestä oman musiikin tekemiseen ja menestykseen.

Turun kaupunki on Suomen Kotiseutuliiton jäsen, ja kaupungilla on käytettävissään vuosikokouksessa yksi ääni. Vuosikokouksen 9.8. lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. retket. Lauantaina 10.8. retkipäivän kokopäiväretkillä tutustutaan lähikuntien kiinnostaviin kohteisiin. Kohteissa esittäytyy mm. pohjalainen yrittäjyys, omaleimainen lakeusmaisema ja pohjalainen lähiruoka. Puolipäiväretkillä tutustutaan Seinäjoen kantakaupunkiin, jossa kohteena mm. Aalto-keskus ja Törnävän historiallinen ja luonnonkaunis museoalue. Lauantai-ilta huipentuu gaalailtaan.

Lisätietoja kevään mittaan päivittyvillä verkkosivuilla http://www.seinajoki.fi/kotiseutupaivat

Ilmoittaudu Kotiseutupäiville 31.5.2013 mennessä. Ilmoittautumisajan umpeuduttua hinta nousee.

Kotiseutupäiville ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella osoitteessa

www.epmatkailu.fi/kotiseutupaivat

Ilmoittautuminen alkaa 2.4.2013

Osallistumismaksu kotiseutupäiville on noin 100 €. Osallistumismaksun lisäksi tulee kustannuksia mahdollisesta retkelle osallistumisesta (noin summa €) sekä matka- ja majoittumiskuluja. Retkille ilmoittaudutaan ennakkoon Kotiseutupäiville ilmoittautumisen yhteydessä..

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin edustajan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnalliselle kotiseutupäiville Seinäjoelle 8. - 11.8.2013. Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajalle korvataan osallistumiskulut KVTES:n mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

PäätösKulttuurilautakunta päätti nimetä Turun kaupungin edustajaksi Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Seinäjoelle 8.-11.8.2013 Jari Laineen.

Edustajalle korvataan osallistumiskulut KVTES:n mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

Jakelu

tpvVapaa-aikatoimiala, museopalvelut
aoLaine Jari