Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5613.03.201321

1219-2013 (230, 010)

Ympäristönsuojelumääräysten päivittäminen, kulttuurilautakunnan lausunto

Tiivistelmä: -

Kultlk § 56

Intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen ja osastopäällikkö Ritva Jykelä :

Ympäristösuojelumääräykset perustuvat ympäristösuojelulakiin (86/200) ja ne ovat keino ehkäistä paikallista ympäristön pilaantumista. Kaupunginvaltuusto on vahvistanut nykyiset ympäristösuojelumääräykset 27.11.2006 ja ne ovat astuneet voimaan 1.2.2007.

Ympäristönsuojelumääräyksiä on päivitetty muuttuneen lainsäädännön ja kaupungin organisaatiouudistuksen vuoksi sekä nykyisistä määräyksistä saatujen kokemusten perusteella. Määräyksistä esitetään poistettavaksi kohtia, joissa vain viitataan lainsäädäntöön tai jätehuoltomääräyksiin. Uutena kohtana on mukaan otettu hevos- ja ponitallit, koska näiden määrä on lisääntynyt huomattavasti. Tekstin kieliasuun on tehty tarkistuksia luettavuuden parantamiseksi.

Vapaa-ajan toimialan palveluja laajemmin koskevan Luvun 5. Meluntorjunta (mm. suuret ulkona tapahtuvat yleisötapahtumat sekä äänenvahvistimien ja äänentoistolaitteiden käyttö) sisältöön ei ole tehty muutoksia. Kuralan Kylämäkeä koskevan Luvun 6 Eläinten pito ja lannan käsittely sekä varastointi määräykset ovat aikaisempaa luettavimpia ja ymmärrettävämpiä.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on pyytänyt toimialoilta lausuntoa päivitetyistä määräyksistä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää lausuntonaan kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle, ettei vapaa-aikatoimialalla ole huomauttamista ehdotettuihin ympäristönsuojelumääräysten muutoksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta