Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta20118.12.20127

14064-2011 (049)

Kulttuuritoimen hankinta- ja sopimusvaltuuksista tehdyn päätöksen voimassaolon jatko

Tiivistelmä: -

Kultlk § 201

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Kulttuurilautakunta on päätöksellään 14.12.2011 § 218 päättänyt kulttuuritoimen viranhaltioiden hankinta- ja sopimusvaltuuksista vuodelle 2012. Päätöksen voimassaoloaikaa tulisi jatkaa toistaiseksi vuodelle 2013 kunnes lautakunnalle voidaan tuoda päätettäväksi vapaa-aikatoimialan viranhaltioiden hankinta- ja sopimusvaltuudet.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää jatkaa vuodelle 2012 päätettyjen viranhaltijain hankinta- ja sopimusvaltuuksia seuraavasti:

1. Pitempiaikaiset, kuluvaa talousarviovuotta pidemmälle ulottuvat sopimukset ja hankinnat esitellään aina kulttuurilautakunnan hyväksyttäviksi. Esityksiin tulee aina liittää kustannusarviot, sekä toimintaa ja taloutta koskevat tavoitteet. Hankkeille ja näyttelyille tulee nimetä vastuullinen vetäjä. Loppuselvitys tapahtumasta tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

2. Peruskustannuksiltaan yli 135.000 € nousevat taidetuotannot (näyttelyt, vuositapahtumat, teatteriproduktiot, solisti- ja orkesterivierailut ym.) esitetään kulttuurilautakunnan hyväksyttäviksi. Esitykseen liitetään aina kustannusarvio sekä toimintaa ja taloutta koskevat tavoitteet. Hankkeille ja näyttelyille tulee esittää vastuullinen vetäjä. Loppuselvitys tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

3. Peruskustannuksiltaan enintään 135.000 € taidetuotannoista (näyttelyt, vuositapahtumat, teatteriproduktiot, solisti- ja orkesterivierailut ym.) päättää asianomainen kulttuurilaitoksen johtaja. Viranhaltijapäätökseen liitetään aina hankekohtainen kustannusarvio sekä toimintaa ja taloutta koskeva tavoite. Päätös tuodaan hyvissä ajoin tiedoksi viranhaltijapäätöksenä kulttuurilautakunnalle otto-oikeutta varten. Seurantaa varten laitoksen johtajan tulee laatia hankkeen loppuselvitys päätöspöytäkirjan muotoon, jolloin se tulee myös lautakunnalle tiedoksi.

4. Yksittäisissä hankinnoissa ja sopimuksissa (muut kuin taidetuotannot) on kulttuurijohtajan ja kulttuurilaitosten johtajien valtuus enintään 20.000 €. Sopimusta koskeva valtuus lasketaan sopimuksen aiheuttamista vuosikustannuksista. Samoin perustein Museokeskuksen kuvataidejohtajan ja kulttuurilaitosten tulosyksiköiden vastuullisten päälliköiden hankintavaltuus on enintään 10.000 €. Euromäärältään suurehkoista hankinnoista 5.000 - 20.000 € on syytä tehdä aina päätöspöytäkirja, elleivät kilpailuttamis- ja päätöstiedot ilmene muista asiakirjoista. Hankintapäätökset ilmoitetaan lautakunnalle. 

5. Vieraanvaraisuuden osoittamisessa valtuudet ovat: vapaa-aikatoimialajohtaja 2.500 €, teatterinjohtaja, kaupunginorkesterin intendentti, museopalvelujohtaja, kuvataidejohtaja, kirjastopalvelujohtaja ja hallinto -ja henkilöstöpäällikkö 1.000 € tilaisuutta kohden.

6. Taidehankintojen ja yksittäisten hankintojen ja sopimusten vähäisen hankinnan yläraja on 5.000 euroa. Alle 5.000 euron hankinnoista ei tarvitse tehdä päätöspöytäkirjaa. Vähäisen hankinnan rajasta huolimatta on aina tehtävä päätöspöytäkirja silloin kun hankinta kilpailutetaan.

Päätös on voimassa toistaiseksi siihen saakka kunnes lautakunnalle tuodaan päätettäväksi vapaa-aikatoimialan viranhaltioiden hankinta- ja sopimusvaltuudet.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginkirjasto
tpvKaupunginorkesteri
tpvKaupunginteatteri
tpvKulttuuriasiainkeskuksen kanslia
tpvMuseokeskus
tiedHellman Marjut
tiedMamia Annele
tiedSaarinen Leena
tiedSlipic Sanda
tiedÖsterholm Pirkko