Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta20618.12.201212

13949-2012 (065)

Yhteistyökumppanin hakeminen kulttuurikaupan perustamista varten

Tiivistelmä:

Turun kaupunginorkesteri hakee yhteistyökumppania kulttuurikaupan perustamista varten orkesterin lippukassatilassa. Kulttuurikauppaa pitämään haetaan tahoa, joka vastaa sekä kaupan hoitamisesta että osaltaan orkesterin (ja mahdollisesti muiden kulttuurilaitosten) lippujen myymisestä. Kulttuurilautakunta päättää toimeksiannosta Hankinta- ja logistiikkakeskukselle.

Kultlk § 206

Turun kaupunginorkesterin intendentti Emilie Gardberg 10.12.2012:

Turun kaupunginorkesterin lipunmyynti konserttitalon lippukassassa lakkautettiin vuonna 2010. Orkesterin ja konserttitalon lippuja on sittemmin voinut ostaa kulttuurin yhteisestä lipunmyynnistä kaupunginteatterin lippukassalta tai Lippupalvelun myyntipisteistä.

Lipunmyynnin ja asiakaspalvelun lopettaminen konserttitalossa on aiheuttanut runsaasti negatiivista asiakaspalautetta. 

Orkesteri on ideoinut uuden kulttuurikaupan perustamista vapaana olevaan lippukassatilaan. Kauppa vastaisi osaltaan orkesterin (ja mahdollisesti muiden kulttuurilaitosten) lipunmyynnistä ja asiakaspalvelusta ja myisi orkesterin, Turun kulttuurin ja muita tuotteita.

Palveluntarjoajan kanssa tehtävä sopimus ylittää kansallisen kynnysarvon ja siksi orkesteri esittää, että kulttuurilautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan kulttuurikaupan palveluntarjoajan.

Palveluntarjoajaa hakiessa painotetaan seuraavia seikkoja:

- Tarkoitus on vuokrata Turun kaupungin omistamassa konserttitalorakennuksessa sijaitseva liiketila Aninkaistenkadun katutasossa kaupan ylläpitäjälle, joka sitoutuu vuokrasuhteen keston ajan ylläpitämään kauppaa, tarjoamaan asiakaspalvelua sekä myymään lippuja Turun kaupungin kulttuurilaitosten tapahtumiin.

- Kauppa on auki päivisin (ainakin ti-pe) sekä iltaisin tilaisuuksien aikana väliajan loppuun saakka, sekä muina aikoina erikseen sovitusti. Kaupan ei ole välttämätöntä olla auki kesäisin. Ennen konsertteja lippukassatilassa on myös normaali iltalipunmyynti, jolloin kaupalla ei ole lipunmyyntivelvoitetta vaan se toimii kokonaan lahja/levykauppana. 

- Kaupan toiminta

- Yrittäjältä perittävä vuokra tullaan vähentämään yrittäjälle maksettavasta korvauksesta lipunmyynnin ja asiakaspalvelun hoitamisesta.

- TFO saa lisäksi provision ulkopuolisista myyntituotteista

- TFO:n omien tuotteiden provisio sovitaan tapauskohtaisesti

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan kulttuurikaupan palveluntarjoajan.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää,

että kulttuurijohtaja/vapaa-aikatoimialajohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan kilpailutusta koskevat tarjousasiakirjat,

että hankinta- ja logistiikkakeskus voi julkaista kilpailutuksen heti tarjousasiakirjojen valmistuttua ja,

että kulttuurijohtaja/vapaa-aikatoimialajohtaja valtuutetaan tekemään hankintapäätös tarjouskilpailun tulosten perusteella sekä palvelusopimus tarjouskilpailun voittaneen palveluntarjoajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginorkesteri
tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus