Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta21218.12.201218

13917-2012 (016)

Turun kaupungin kulttuurilautakunnan 2009-2012 perintö uudelle kulttuurilautakunnalle

Tiivistelmä: -

Kultlk § 212

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Kulttuurilautakunta visioi kautensa aluksi keväällä 2009 pidetyssä seminaarissa yleisiä ja erityisiä tavoitteita työlleen. Kautensa lopuksi lautakunta seminaarissaan syksyllä 2012 arvioi visionsa toteutumista, saavutettuja ja saavuttamatta jääneitä tavoitteita ja listasi asioita, joita se haluaa jättää ”perintönä” tiedoksi uudelle kulttuurilautakunnalle. Sekä useisiin onnistumisiin että tavoittamatta jääneisiin tavoitteisiin ovat olleet vaikuttamassa monet muutkin tahot kuin kulttuurilautakunta.

Onnistumisia, saavutuksia:

Jäänyt kesken, jäänyt saavuttamatta

Erityistä edelleen kehittämistä ja ylläpitoa vaativia asioita

Kulttuurilautakunta haluaa jättää perintönään yllä olevan luettelon erityisistä edelleen kehittämistä ja ylläpitoa vaativista asioista tulevan kulttuurilautakunnan käyttöön, kun se käsittelee omaa visiotaan ja tavoitteitaan valtuustokaudelle 2013-2016.

Tämän lisäksi kulttuurilautakunta on vuonna 2009 lisätalousarvion yhteydessä asettanut seuraavat prioriteetit toiminnassaan:

  1. Avustusten tason pitäminen vähintään ennallaan
  2. Kaikkien toimialojen (kirjasto, museo, teatteri, orkesteri) toiminnan ylläpitäminen
  3. Lasten ja nuorten toiminnan pitäminen vähintään samalla tasolla
  4. Tulonmuodostuksen varmistaminen ja lisääminen

Nämä on sisällytetty kaupungin hallituksen kanssa solmittavaan Strategiseen palvelusopimukseen, jossa lautakunta on listannut myös ne kulttuuripääkaupunkivuonna saavutetut tavoitteet, joita se sitoutuu pitämään yllä, jatkamaan ja kehittämään.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää perinnöstään edellä kuvaillun mukaisesti ja lähettää sen valittavalle lautakunnalle tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijän erityisiin edelleen kehittämistä ja ylläpitoa vaativiin asioihin tekemän vähäisen muutoksen jälkeen päätös asiassa tehtiin yksimielisesti.