Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta17624.10.201211

727-2011 (015, 645, 653)

Teatterin väistötilojen hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Kaupunginteatterin tilojen ajanmukaistamisesta tehty hankesuunnitelma on valmistunut. Kulttuurilautakunnalle esitetään väistötilojen tarjouspyynnön hyväksymistä ja sitoutumista tarjousmenettelyyn.

Kultlk § 176

Vs. hallintopäällikkö Jere Pensikkala 17.10.2012

Kaupunginvaltuusto on 18.6.2012 § 155 päättänyt teatterin peruskorjauksen aikana ohjelmiston toteuttamista varten hankittavaksi väistötiloja siten, että teatterin repertuaari toimii kilpailutuksen kautta hankittavassa ns. ”kotipesässä” ja isojen tuotantojen areenassa, ja että pieniä produktioita varten tilat hankitaan tapauskohtaisesti. Muut tilat (esim. verstas ja varasto) hankitaan kaupungin tiloista tai olemassa olevien sopimusten kautta.

Teatteri ja Tilakeskus ovat neuvotelleet tarjouspyynnön ehdoista ja valintaperusteista. Kulttuurilautakunnan käsittelyn jälkeen tarjouskilpailu ”kotipesästä” ja isojen tuotantojen areenasta laitetaan vireille. Tarjouskilpailun ratkeamisen ja tilan käyttöönoton välille tulee jäädä riittävän pitkä aika onnistuneelle toiminnan ja ohjelmiston suunnittelulle.  

Kun tarjoukset on saatu, niiden toiminnallinen arviointi on kulttuuritoimella, joka arvioi ehdotukset. Teatterin edustus ja asiantuntemus on arvioinnissa keskeinen. Arvioinnin jälkeen päätöksen tekee Tilaliikelaitoksen johtokunta, kaupunginhallitus tai valtuusto riippuen tarjotun vuosivuokran määrästä.

Oheismateriaali 1Turun kaupunginteatterin väistötilojen tarjouspyyntö (vain paperisena)

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä tarjouspyynnön ehdot ja valintaperusteet ja käynnistää kilpailutuksen "kotipesän" tiloista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginteatteri
tpvKeskushallinto, tilakeskus