Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta17124.10.20126

11342-2012 (064)

ePress-lehtitietokannan hankinta Vaski-kirjastoille vuodeksi 2013

Tiivistelmä: -

Kultlk § 171

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 10.10.2012:

Turun kaupunginkirjastossa ja osassa Vaski-kirjastoja on käytössä useita sähköisiä aikakaus- ja sanomalehtitietokantoja ja -portaaleja. Niiden kautta voidaan tarjota kirjaston asiakkaille pääsy digitaalisessa muodossa oleviin lehtiin. Ajankohtaisin tieto ja uutiset ovat niiden avulla helposti luettavissa ja löydettävissä. Lehtitietokantojen käyttö kasvaa jatkuvasti.

Kirjaston lehtitoimittaja on LM Tietopalvelut. LM Tietopalvelut ylläpitää ePress -palvelua, jonka kautta voi lukea useiden kotimaisten sanomalehtien näköisversioita sähköisessä muodossa. LM Tietopalvelut pyrkii aktiivisesti laajentamaan palvelun tarjontaa ja lisäämään sen kautta luettavissa olevien lehtien lukumäärää.

Palvelu on ollut käytössä vuodesta 2009 lähtien ja sen käyttö on ollut jatkuvassa kasvussa.

LM Tietopalvelut tarjoaa ePress -käyttäjälisenssejä Vaski-kirjastojen yhteiskäyttöön vuodelle 2013. Vaski-kirjastoilta on kysytty halukkuutta osallistua yhteiskäyttölisensseihin, ja seuraavat kirjastot ovat mukana Turun lisäksi: Kaarina, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Taivassalo ja Uusikaupunki.

LM Tietopalvelut on tarjonnut näiden kirjastojen käyttöön 17 yhteiskäyttöistä lisenssiä. Lisenssien hinta on 12.999 €, hinta kattaa myös LM Tech Support -tukipalvelun.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Koska kysymys on vuoden 2013 hankinnasta eikä vuoden 2013 talousarviosta ole vielä päätetty, tarvitaan hankintaan kulttuurilautakunnan valtuutus. Päätös on järkevää tehdä jo nyt, jotta lisenssit ovat käytössä ja palvelu jatkuu keskeytyksettä heti vuodenvaihteen jälkeen.

Esitän edelleen lautakunnalle ehdotettavaksi, että lautakunta valtuuttaa kirjastotoimenjohtajan hankkimaan LM Tietopalvelut Oy:lta 17 ePress -palvelun yhteiskäyttöistä lisenssiä vuodelle 2013 hintaan 12.999 €. Hintaan sisältyy myös LM Tech Support -tukipalvelu.

Turun kaupunginkirjasto laskuttaa muita hankintaan osallistuvia Vaski-kirjastoja asukasluvun mukaisessa suhteessa. Turun kaupunginkirjaston osuus hankinnasta on 6.889 €.

Hankinta maksetaan kaupunginkirjaston kokoelmapalvelut -tulosyksikön tililtä 26310 451105.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa kirjastotoimenjohtajan hankkimaan LM Tietopalvelut Oy:lta 17 ePress -palvelun yhteiskäyttöistä lisenssiä vuodelle 2013 hintaan 12.999 €. Hintaan sisältyy myös LM Tech Support -tukipalvelu.

Turun kaupunginkirjasto laskuttaa muita hankintaan osallistuvia Vaski-kirjastoja asukasluvun mukaisessa suhteessa. Turun kaupunginkirjaston osuus hankinnasta on 6.889 €.

Hankinta maksetaan kaupunginkirjaston kustannuspaikalta 26310/KU/Kokoelmapalvelut (pääkirjatili 451105).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginkirjasto
tiedHellman Marjut
tiedMamia Annele
tiedSaarinen Leena
tiedÖsterholm Pirkko