Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta14829.08.201218

9282-2012 (061)

Itsepalveluautomaattien hankinta Turun kaupunginkirjastoon

Tiivistelmä: -

Kultlk § 148

Palvelujohtaja Ulla-Maija Maunu ja informaatikko Kaija Valikainen 17.8.2012:

Turun kaupunginkirjastoon hankittuja automaatteja on uusittava. Suurin osa pääkirjaston itsepalveluautomaateista on ollut kovassa käytössä yli viisi vuotta. Lisäksi itsepalvelua laajennetaan niihin lähikirjastoihin, joissa automaatteja ei ole. Pääkirjastoon hankittavien itsepalveluautomaattien on sovittava kirjaston arkkitehtuuriin ja olemassa oleviin kalusteisiin.

Hankinta ylittää hankintalaissa määritellyn kansallisen kynnysarvon, joten se tulee kilpailuttaa. Kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa hankintoja toimeksiannosta. Toimeksianto edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä. Kilpailutus kattaa hankinnat vuosina 2013–2015 ja se on mahdollisuus ulottaa myös Vaski-alueelle. Vaski-kirjastot ilmoittavat halukkuutensa osallistua kilpailutukseen syyskuun alkuun mennessä valtuuttamalla Turun kirjastotoimenjohtajan tekemään päätöksen toimittajasta.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Ehdotan edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että lautakunta päättää antaa itsepalveluautomaattien kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä valtuuttaa Turun kirjastotoimenjohtajan päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta ja päättämään hankinnasta Turun kaupunginkirjaston osalta. Muut Vaski-kunnat vastaavat itse omista hankinnoistaan ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 70.000-90.000 €, josta Turun kaupunginkirjaston osuus on noin 60.000 €.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää antaa itsepalveluautomaattien kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä valtuuttaa Turun kirjastotoimenjohtajan päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta ja päättämään hankinnasta Turun kaupunginkirjaston osalta. Muut Vaski-kunnat vastaavat itse omista hankinnoistaan ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 70.000-90.000 €, josta Turun kaupunginkirjaston osuus on noin 60.000 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvMaunu Ulla-Maija
tpvValikainen Kaija