Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta14729.08.201217

9281-2012 (064)

RFID-tunnisteiden hankinta Turun kaupunginkirjastoon

Tiivistelmä: -

Kultlk § 147

Palvelujohtaja Ulla-Maija Maunu ja informaatikko Kaija Valikainen 17.8.2012:

Kirjaston kokoelmien hallinta perustuu RFID-tekniikkaan pääkirjastossa ja useimmissa lähikirjastoissa. RFID-tunnisteiden hankinta on välttämätön niissä kirjastoissa, joissa lainaus- ja palautustoiminnot perustuvat tähän. On tarkoituksenmukaista laajentaa RFID-tekniikka myös niihin lähikirjastoihin, joissa se ei vielä ole käytössä.

Kirjastoaineiston RFID-tunnisteiden edellisen kilpailutuksen voimassaoloaika päättyi vuoden 2011 lopussa ja tästä syystä tunnisteet on syytä kilpailuttaa.

Hankinta ylittää todennäköisesti hankintalaissa määritellyn kansallisen kynnysarvon, joten se tulee kilpailuttaa. Kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus kilpailuttaa hankintoja toimeksiannosta. Toimeksianto edellyttää kulttuurilautakunnan päätöstä. Kilpailutus kattaa hankinnat vuosina 2013–2015 ja se on mahdollisuus ulottaa myös Vaski-alueelle. Vaski-kirjastot ilmoittavat halukkuutensa osallistua kilpailutukseen syyskuun alkuun mennessä valtuuttamalla Turun kirjastotoimenjohtajan tekemään päätöksen toimittajasta.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari

Ehdotan edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että kulttuurilautakunta päättää antaa RFID-tunnisteiden kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä valtuuttaa Turun kirjastotoimenjohtajan päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta ja päättämään hankinnasta Turun kaupunginkirjaston osalta. Muut Vaski-kunnat vastaavat itse omista hankinnoistaan ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 70.000-90.000 €, josta Turun kaupunginkirjaston osuus on noin 50.000-60.000 €.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää antaa RFID-tunnisteiden kilpailutuksen hankinta- ja logistiikkakeskuksen hoidettavaksi sekä valtuuttaa Turun kirjastotoimenjohtajan päättämään toimittajasta kilpailutuksen pohjalta ja päättämään hankinnasta Turun kaupunginkirjaston osalta. Muut Vaski-kunnat vastaavat itse omista hankinnoistaan ja niistä aiheutuvista kustannuksista. Hankinnan arvioitu kokonaishinta on 70.000-90.000 €, josta Turun kaupunginkirjaston osuus on noin 50.000-60.000 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvMaunu Ulla-Maija
tpvValikainen Kaija