Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6231.05.20125
Kulttuurilautakunta12213.06.201215

5648-2012 (539)

Turun kehitysvammaisten palveluista

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta on 31.5.2012 § 62 päättänyt merkitä vastauksen Turun kehitysvammaisten palveluista tiedokseen sekä lähettää sen Turun Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:lle ja Me Itse RY:n Turun alajaostolle sekä kulttuurilautakunnalle.

Nlk § 62

Osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Turun Seudun kehitysvammaisten Tuki ry ja Me Itse RY, Turun alajaosto on lähettänyt puheenjohtaja Maija Niskalalle ja Turun nuorisolautakunnalle sekä kulttuurilautakunnalle kirjeen Turun kehitysvammaisten palveluista. Teräsrautelan nuorisotalolla on järjestetty jo useina vuosina disko – ja karaoke iltoja erityisryhmille. Toimintaa järjestetään vuosittain määrärahojen ja resurssien puitteissa. Toiminnanjohtaja Iita Makkonen ja talossa työskentelevät ohjaajat ovat toimittaneet alla olevan vastauksen kirjeeseen:

 

Teräsrautelan nuorisotalon toimintaa on pyritty viime vuosina monipuolistamaan ja tarjoamaan alueen nuorille mielekästä tekemistä. Talolla on lisätty ryhmätoimintaa, järjestetty erilaisia säännöllisiä teemailtoja avoimeen toimintaan ja lisäksi aukioloaikoja on pidennetty. Toiminnan jatkuvuuden kannalla on ollut tärkeää pyrkiä nuorisotalon säännöllisiin aukioloaikoihin, mikä on vaikuttanut mm. niin alakouluikäisille kuin erityisryhmille tarjottavien diskojen ja karaokeiltojen määrään. Toiminnan suunnittelussa on pyritty huomioimaan jokainen kävijäryhmä ja tarjoamaan toimintaa kaikille.

 

Turun kaupungin nuorisoasiankeskus tulee jatkossa edelleen järjestämään erityisryhmien nuorille toimintaa ja tavoitteena on kehittää myös muunlaista toimintaa erityisryhmien nuorille. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan nuorten omia toiveita.

 

Nuorisotalotoiminnassa on noudatettu nuorisokortin ikärajaa (7-18vuotiaat). Erityisryhmien kohdalla toimintaan osallistumisikää on nostettu nuorisolain mukaan alle 29-vuotiaisiin. Teräsrautelan nuorisotalolle on suunniteltu syksyksi 2012 erityisryhmien nuorille kolme karaokea ja kolme diskoa, tämän lisäksi toiminnan jatkoa mietitään ja kehitetään nuorisotyön näkökulmasta. Suunniteltu toiminta suunnataan alle 29-vuotiaisiin.

 

Teräsrautelan nuorisotalon toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon alueen nuorten tarpeet ja tämän lisäksi toimintaa suunnitellaan myös erityisryhmien nuorille vammaisryhmästä riippumatta. Toimintaa suunniteltaessa on aina huomioitava talon henkilöstöresurssit.

 

Eri järjestöillä on mahdollista varata Nuorisoasiainkeskuksen tiloja mm. Teräsrautelan nuorisotaloa, ja järjestää jäsenistölleen omaa toimintaa. Vammaisjärjestöt kuuluvat 0-maksuluokkan, jolloin tilavuokria ei peritä yhdistykseltä.

 

Liite 1                                  Tuki ry ja Me Itse ry kirje

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä vastauksen Turun kehitysvammaisten palveluista tiedokseen sekä lähettää sen Turun Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:lle ja Me Itse RY:n Turun alajaostolle sekä kulttuurilautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kultlk § 122

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Oheismateriaali 1Turun Seudun kehitysvammaisten Turki ry ja Me Itse ry, Turun alajaoston kirje

EhdotusKulttuurilautakunta merkitsee tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 62
Liite 1:Turun Seudun kehitysvammaisten Turki ry ja Me Itse ry, Turun alajaoston kirje