Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta5621.03.201219

3192-2012 (065)

Kyselytutkimuksen hankinta EVIVA -hankkeelle

Tiivistelmä:

EVIVA -hanke on vuonna 2011 teettänyt kyselytutkimuksen Runosmäki-Raunistulan alueen koulujen 3., 6. ja 9. luokkalaisille. EVIVA laajentuu syksystä 2012 lähtien kaikille kaupungin palvelualueille ja vastaava kyselytutkimus pitäisi nyt toteuttaa myös näillä alueilla.

Kultlk § 56

Kulttuuriasiankeskuksen kanslia, hankekoordinaattori Toni Ekroos:

EVIVA -hanke on vuonna 2011 teettänyt kyselytutkimuksen Runosmäki-Raunistulan alueen koulujen 3., 6. ja 9. luokkalaisille. Kyselyyn vastasi noin 500 oppilasta ja se avulla selvitettiin koululaisten kokemuksia ja toiveita vapaa-ajasta, osallisuudesta, elinoloista sekä niiden yhteydestä kaupungin vapaa-ajan palveluihin. Saadut tulokset antoivat tärkeää tietoa Runosmäki-Raunistulan alueen uusien, EVIVAn kautta toteutettavien palvelujen suunnitteluun ja kehittämiseen. Kyselyn toteutti Turun yliopiston lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus.

EVIVA laajentuu syksystä 2012 lähtien kaikille kaupungin palvelualueille ja vastaava kyselytutkimus pitäisi nyt toteuttaa myös näillä alueilla. Vuonna 2011 tehty kysely pohjasi Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskuksen ainutlaatuiseen Nuoret luupin alla – tutkimukseen, jonka tutkimuskeskus oli vuonna 2008 toteuttanut Varsinais-Suomen 32 kunnassa. Tutkimuksessa käytetty kysely räätälöitiin EVIVAn tavoitteita vastaavaksi ja saadut kokemukset olivat erittäin hyviä. Onkin tulosten vertailtavuuden ja edellisestä tutkimuskierroksesta kertyneiden kokemusten soveltamisen kannalta suositeltavaa käyttää samaa tutkimuspohjaa. Turun yliopiston lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus osoittautui myös luotettavaksi yhteistyökumppaniksi ja on erityisesti lapsia ja nuoria koskevan tutkimuksen asiantuntija, joten olisi tarkoituksenmukaista käyttää heitä jälleen tutkimuksen toteuttajana.

Koska kyseessä on erityishankinta ja koska Turun lasten ja nuorten tutkimuskeskus voi toteuttaa kyseisen kyselytutkimuksen jo tehdyn tutkimuksen pohjalta ja näin tarjota hankinnan normaalia käytäntöä edullisemmin, ei hankintaa ole kilpailutettu.

Turun yliopiston lapsi- ja nuorisotutkimuskeskuksen tarjouksessa tilaustyö sisältää kyselyn valmistelu-/pohjatyöt; lupamenettelyt, koulujen yhteydenotot, kyselyjen laadinnat ja testaukset, aineistonkeruun ja aineiston tallennuksen sekä aineiston analyysin ja raportoinnin. Kohderyhmänä ovat Pansio-Jyrkkälän, Nummi-Halisen, Skanssi-Uittamon, Länsikeskuksen, Maaria-Paattisen, Hirvensalo-Kakskerran, Varissuo-Lausteen ja Keskustan palvelualueiden koululaiset luokka-asteilta 3., 6. ja 9. Otos olisi noin 300 koululaista per alue eli kokonaisotos tulisi olemaan noin 2 400. Rekrytointivaiheessa kaikkiin kouluihin ja kohdeluokkien opettajiin otetaan yhteyttä ja varmistetaan osallistuminen tutkimukseen. Lopulliseen otoskokoon vaikuttaa myös oppilaiden yksittäiset poissaolot tutkimuspäivänä tai vanhempien kieltäytyminen lapsen/nuoren osallistumisesta.

Kyselyt on suunniteltu täytettäväksi kouluissa soveltuvalla oppitunnilla paperisena kyselynä Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskuksen tutkijoiden ohjauksessa. Turun lasten ja nuorten tutkimuskeskuksen antama tarjous sisältää kyselyn toteuttamisen ja tulosten raportoinnin EVIVA-hankkeen tarpeiden pohjalta. Veroton hinta on tarjouksen mukaan 20.900,16 €. Tarjouksen yksityiskohtia tarkennetaan Turun lasten ja nuorten tutkimuskeskuksen ja Turun kaupungin välille laadittavassa sopimuksessa. Tarjous aikatauluineen on liitteenä.

Liite 1Kyselytutkimuksen kokonaiskustannusmallin mukainen budjetointi ja tarjous

Liite 2Aikataulu, työvaiheet ja työtunnit

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää tilata kyselytutkimuksen Turun lasten ja nuorten tutkimuskeskukselta. Hinta yhteensä korkeintaan 21.000 euroa, alv 0 %. Maksetaan kustannuspaikalta 26025 / 600882.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAaltonen Mirja
tiedAndersson Anneli
tpvEkroos Toni
tiedLehtiö-Vainio Annina
mtpvLuoma Riitta
tiedMamia Annele
tiedSaarinen Leena
tiedSinkkonen Arto
mtpvVuorinen Piia
tiedÖsterholm Pirkko


Liitteet:

Kultlk § 56
Liite 1:Kyselytutkimuksen kokonaiskustannusmallin mukainen budjetointi ja tarjous
Liite 2:Kyselytutkimuksen aikataulu, työvaiheet ja työtunnit