Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta4021.03.20123

2838-2012 (014)

Kulttuurilautakunnan edustajan nimeäminen Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Mikkelissä 2.-5.8.2012

Tiivistelmä: -

Kultlk § 40

Turun museokeskus/vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen 7.3.2012:

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous ja valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Mikkelissä 2.-5.8.2012. Teemana on kivikaudesta digiaikaan. Päivillä pureudutaan kulttuuriperintöön, sen rooliin paikallisen ja alueellisen identiteetin luojana ja omaleimaisuuden lähteenä. Mitä ja missä se kulttuuriperintö oikein on? Aineellista ja henkistä? Kiinteää ja irtainta?

Päivien pitopaikasta tuodaan esiin, että Mikkelin kulttuurihistoriallisesti arvokas keskusta elää muutoksen aikaa. Mikkeli on Suomen paras kaupunkikeskusta 2012 -kilpailun voittaja. Mikkeli on myös moderni sähköisen asioinnin, digitoinnin ja sähköisen sekä perinteisen arkistoinnin osaamiskeskus. Mikkelissä on maakunta-arkisto, ELKA – Suomen elinkeinoelämän keskusarkisto, Kansalliskirjaston digitointi – ja konservointikeskus sekä Mikkelin ammattikorkeakoulun arkistoalan huippukoulutusyksikkö.

Turun kaupunki on Suomen Kotiseutuliiton jäsen, ja kaupungilla on käytettävissään vuosikokouksessa yksi ääni. Vuosikokouksen 3.8. lisäksi ohjelmaan kuuluvat mm. retket. Vaihtoehtoja on runsaasti. Lauantaina 4.8. on tarjolla kokopäivä-  ja puolen päivän retkiä. Retkivaihtoehtojen otsikkoja ovat mm.  ”Sven Tuuvan maisemissa”,  ”Saimaata seilaten Astuvansalmen kalliomaalauksille”, ”Kartanoelämää Savossa”, ”Mannerheimin saappaanjäljillä”, ”Perinnepurjehtijoiden matkassa”, ”Vallan kamarit – Hallintokaupungin kulttuuriperintö”, ”10 000 vuotta historiaa ja kulttuuria”.

Lisätietoja kevään mittaan päivittyvillä verkkosivuilla www.mikkelinkotiseutupaivat2012.fi.

Ilmoittautuminen kotiseutupäiville alkaa 10.4.2012 ja päättyy 31.5.2012.

Osallistumismaksu kotiseutupäiville on noin 100 €. Osallistumismaksun lisäksi tulee kustannuksia mahdollisesta retkelle osallistumisesta (noin 60 €) sekä matka- ja majoittumiskuluja. Retkille ilmoittaudutaan ennakkoon Kotiseutupäiville ilmoittautumisen yhteydessä..

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää nimetä Turun kaupungin edustajan Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnalliselle kotiseutupäiville Mikkeliin 2.-5.8.2012. Lisäksi kulttuurilautakunta päättää, että edustajalle korvataan osallistumiskulut  KVTES:n mukaisesti. Määrärahavaraus kustannuspaikassa 26400.

PäätösKulttuurilautakunta päätti nimetä Turun kaupungin edustajaksi Suomen Kotiseutuliiton vuosikokoukseen ja valtakunnallisille kotiseutupäiville Mikkeliin 2.-5.8.2012 Asko Mäen.

Lisäksi lautakunta päätti, että edustajalle korvataan osallistumismaksut KVTES:in mukaisesti kustannuspaikalta 26400.

Jakelu

tpvMuseokeskus
tiedAaltonen Mirja
tiedAndersson Anneli
tiedMamia Annele
aoMäki Asko
tiedSaarinen Leena
tiedÖsterholm Pirkko