Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta20416.11.201111

12825-2011 (114)

Vaatteiden vastaanottajan vakanssin (403103) nimikkeen muuttaminen näyttämöjärjestäjäksi

Tiivistelmä: -

Kultlk § 204

Kaupunginteatteri, vs. hallintopäällikkö Veli-Pekka Teponoja:

Kulttuurilautakunta on kokouksessaan 16.3.2011 päättänyt Turun kaupunginteatterin talouden tasapainottamisesta (§53) että ”Teatterin teknisellä ja hallinnollisella puolella olevat avoimet, mutta toiminnan kannalta välttämättömät vakanssit täytetään ja määräaikaisia käytetään tulevaisuudessa vain poikkeustapauksissa, mikäli se produktion kannalta on välttämätöntä. Määräaikaisten produktiokohtaisten teknisten työntekijöiden käyttö on huomioitava produktioiden budjetoinnissa ja sen on oltava suhteessa käytettäviin taloudellisiin resursseihin.”

Teatterin Pikkolo -näyttämöllä on määräaikaisin sopimuksin produktiokohtaisesti palkattuna toiminut järjestäjä-tarpeistonhoitaja, joka näyttämön toiminnan kannalta on välttämätön työresurssi. Pikkolon järjestäjä-tarpeistonhoitaja on lisäksi toiminut tarvittaessa Sopukan ja Päänäyttämön tarpeistonhoitajien, kuiskaajien ja tarpeiston hoitajien sijaisena, mikäli se oman näyttämön toiminnan kannalta on ollut mahdollista. Järjestäjä-tarpeistonhoitajan tehtäväkohtainen palkka on tällä hetkellä 1612,72€/kk ja sen suuruus on määritelty KVTES:n hinnoitteluryhmään 02PER010 kuuluvien teatterin kuiskaajien sekä alimman tarpeistonhoitajille maksettavan tehtäväkohtaisen palkan mukaan. Pikkolo –näyttämön järjestäjä-tarpeistonhoitaja on toiminut määräaikaisin sopimuksin näytäntökausittain vuoden 2008 elokuun alusta alkaen.

Pikkolon järjestäjä-tarpeistonhoitajan toimenkuva on monipuolinen käsittäen järjestäjän, tarpeistonhoitajan ja kuiskaajan tehtävät sekä myös näyttämöllä vierailevista ryhmistä huolehtiminen. Tehtävän nimikkeeksi työtehtävien vuoksi sopii parhaiten näyttämöjärjestäjä.  Näyttämöjärjestäjälle ei ole olemassa vakanssia, mutta teatterilla on 1.10.2011 alkaen ollut vapaana vaatteiden vastaanottajan vakanssi. Yleisön aulapalvelut teatterissa hoidetaan nykyisin esityspäivinä työskentelevällä tuntipalkatulla määräaikaisella henkilökunnalla, eikä vaatteiden vastaanottajan vakanssia ole tarkoitus enää täyttää.

Teatterin vakinaiset järjestäjät, tarpeistonhoitajat ja kuiskaajat kuuluvat teatterin tekniseen osastoon, ovat hinnoittelemattomia ja kuuluvat KVTESsiin. Vaatteiden vastaanottajan hinnoittelukohta on 02PER010 ja myös tämä vakanssi kuuluu KVTESsiin. Pikkolon järjestäjä-tarpeistonhoitaja on toiminut kokopäivätoimisesti määräaikaisesti näytäntövuosittain elokuun alusta toukokuun loppuun. Vaatteiden vastaanottajan työaika on ollut 52,29% 38,25 h:n viikkotyöajasta.

Kaupunginteatteri esittää, että vaatteiden vastaanottajan vakanssin (403103) nimike muutetaan näyttämöjärjestäjäksi ja muutetaan kokoaikaiseksi.

LiiteVakanssin 403103 muutoslomake

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että kaupunginteatterin vaatteiden vastaanottajan vakanssin 403103 nimike muutetaan näyttämöjärjestäjäksi ja että vakanssi muutetaan kokoaikaiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kultlk § 204
Liite 1:Vakanssin 403103 muutoslomake