Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta20316.11.201110

12804-2011 (114)

Kirjastovirkailijan vakanssin 402520 nimikkeen muuttaminen erikoiskirjastovirkailijaksi

Tiivistelmä:

Esitetään kirjastovirkailijan vakanssin 402520 nimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan muuttamista

Kultlk § 203

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén:

Turun kaupunginkirjaston kokoelmapalvelut -toimintayksikössä on kirjastovirkailijan vakanssi 402520, joka vapautuu vakinaisen hoitajan jäädessä eläkkeelle 30.11.2011. Vakanssin tehtävät ovat tähän asti liittyneet kirjaston lehtikokoelman hallinnointiin, kuten lehtitilauksiin, saapumisvalvontaan ja laskujen asiatarkastukseen.

Toimintaympäristössä, erityisesti kustantamisessa tapahtuvat muutokset edellyttävät resurssien uudelleensuuntaamista ja toimintamallien uudelleenarviointia myös kirjastossa. E-aineistojen määrän ja sitä kautta merkityksen kasvu vaikuttavat myös kirjaston kokoelmalinjauksiin, henkilökunnan osaamisvaatimuksiin ja tehtäväkuviin. Kirjastossa ei tällä hetkellä ole riittävästi e-aineistoihin liittyvää osaamista ja niiden käyttöön tarvittavan uuden teknologian tuntemusta. Tätä osaamista tarvitaan erityisesti kirjaston kokoelmapalvelut -toimintayksikössä, koska sieltä johdetaan kirjaston kokoelmatyötä ja siellä pitää olla uusiin aineistolajeihin liittyvää asiantuntemusta.

Tässä vaiheessa vakanssin painopistettä muutetaan niin, että sähköiset aineistot ovat lehtien käsittelyn ohella keskeinen osa tehtäväkuvaa. Vakanssin hoitaja osallistuu jatkossa mm. näiden tehtävien hoitoon yhdessä muiden kirjaston sähköisten aineistojen parissa työskentelevien kanssa:

- uusien luku- ja mobiililaitteiden teknisen kehityksen seuranta

- sähköisten sisältöjen kirjastonomaisen käytön edellytysten kartoittaminen ja sisältöjen käyttöönottoon osallistuminen

- sähköisistä aineistoista tiedottaminen ja niiden käytön opastaminen niin kirjaston henkilökunnalle kuin asiakkaille

Uudet tehtävät edellyttävät aiempaa laajempien asiakokonaisuuksien hallintaa, monipuolista paneutumista uuteen aineistomuotoon ja itsenäistä työskentelyä, ja esitän, että kirjastovirkailijan vakanssi 402520 muutetaan erikoiskirjastovirkailijan vakanssiksi.

Samalla esitän, että erikoiskirjastovirkailijan vakanssin 402520 kelpoisuusvaatimukseksi määrätään Kirjastoasetuksen 4 §:n 4 momentin mukaan tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto sekä tehtävään soveltuva kirjasto- ja tietopalvelualan työkokemus.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Esitän edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että

- kirjastovirkailijan vakanssin 402520 nimike muutetaan erikoiskirjastovirkailijaksi

- vakanssin kelpoisuusvaatimukseksi määrätään kirjastoasetuksen 4 §:n 4 momentin mukaan tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto sekä tehtävään soveltuva kirjasto- ja tietopalvelualan työkokemus

- vakanssin ensimmäisenä sijoituspaikkana on kaupunginkirjaston Kokoelmapalvelut -toimintayksikkö

- vakanssin tehtäväkohtaiseksi palkaksi määrätään 1.868,06 €/kk

- muutos tulee voimaan 1.1.2012

Liite 1Lomake-esitys vakanssin 402520 muuttamisesta                     

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää hallintojaostolle, että kirjastovirkailijan vakanssin 402520 nimike muutetaan erikoiskirjastovirkailijaksi, että vakanssin kelpoisuusvaatimukseksi määrätään kirjastoasetuksen 4 §:n 4 momentin mukaan tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto sekä tehtävään soveltuva kirjasto- ja tietopalvelualan työkokemus, että vakanssin ensimmäinen sijoituspaikka on kaupunginkirjaston Kokoelmapalvelut-toimintayksikkö ja tehtäväkohtaiseksi palkaksi määrätään 1.868,06 €/kk sekä että muutos tulee voimaan 1.1.2012.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kultlk § 203
Liite 1:Lomake-esitys vakanssin 402520 muuttamisesta