Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 188 12.10.2011 11

10121-2011 (111, 114, 120)

Turun kaupunginorkesterin toimistovirkailijan avoimen toimen (vak. nro 402224) lakkauttaminen ja verkkosuunnittelijan toimen perustaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 188

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Laajeneva osa viestintää ja markkinointia tapahtuu verkkoympäristössä, ja sen kehittäminen vaatii erityisosaamista. Asiakkaiden tavoittamiseksi kulttuurilaitosten pitää pystyä viestimään verkkoympäristössä ajan tasalla olevin menetelmin käyttäen perinteisten keinojen lisäksi uusia ja koko ajan kehittyviä keinoja, mm. liikkuvaa kuvaa ja sosiaalista mediaa.

Kulttuuriasiainkeskuksen verkkosivut ovat osa Turun kaupungin verkkotiedotusta ja tarjoavat sitä kautta laajasti tietoa kulttuuripalveluista. Koko kaupungin keskiarvotarpeiden mukaan laadittu julkaisualusta ei kuitenkaan palvele kulttuurin myynnillisiä tavoitteita parhaalla tavalla. Erityisesti teatterilla ja orkesterilla on tarve nykyaikaistaa brändisivustojensa tarjontaa ja toiminnallisuutta ja sama on tarpeen myös Museokeskuksen osalta. Kirjastolla on tässä suhteessa osittain muista poikkeavat tarpeet kirjastojärjestelmän ja valtakunnallisen kirjallisuusportaalin osalta, mutta osittain yleinen kehittämistarve koskee myös kirjastoa.

Kulttuurin myynnillisiin tarpeisiin vastaamaan kulttuuriasiainkeskus julkaisee vuoden 2012 alkupuolella markkinointiportaalin www.kulttuuriaturussa.fi. Turun kaupungilta odotetaan puolestaan ratkaisua siitä, millä julkaisujärjestelmällä turku.fi-sivustoa ja siihen kuuluvia Turun kulttuuriasiainkeskuksen alaisia brändisivustoja jatkossa tehdään, kun sopimus nykyisen toimittajan kanssa päättyy kesällä v. 2013. Samalla odotetaan ratkaisua perinteisten intrasisältöjen ja mahdollisen sähköisen työpöydän osalta.

Hallintokuntatasolla keskitetyn viestintä-, markkinointi- ja myyntitoiminnan henkilöstön osaamiseen ei kuulu verkkokehittäminen, joka on aivan oma osaamisalueensa. Tämä osaaminen on kuitenkin välttämätöntä myynti- ja tulotavoitteiden saavuttamiseksi ja asiakassuhteiden kehittämiseksi.

Kaupunginorkesterilla on tällä hetkellä vakinaisesti täyttämättä toimistovirkailijan vakanssi (nro 402224). Orkesterin, teatterin ja museokeskuksen toiminnan ja tulorahoituksen kertymisen kannalta on tarkoituksenmukaista lakkauttaa toimistovirkailijan vakanssi ja perustaa verkkoviestinnän ja -markkinoinnin kehittämiseen keskittyvä verkkosuunnittelijan vakanssi.

Vakanssin tehtäviä ovat:

Vakanssin menestykselliseksi hoitamiseksi tarvitaan lisäksi:

Vakanssin palkaksi tulisi määritellä 2.249,46 € kuukaudessa. Vakanssimuutoksella ei ole lisäävää vaikutusta kulttuuriasiainkeskuksen henkilötyövuosiin. Vakanssin kelpoisuusehdoksi tulisi määritellä tehtävään sopiva korkeakoulututkinto ja hyvä suomen- ja ruotsinkielen taito.

LiiteLomake-esitys (vakanssi 402224)

EhdotusKulttuurilautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että



PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto
tiedKaupunginorkesteri


Liitteet:

Kultlk § 188
Liite 1:Lomake-esitys (vakanssi 402224)