Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 164 14.09.2011 8

10119-2011 (111, 114, 120)

Turun kaupunginorkesterin toimistovirkailijan avoimen toimen (vak. nro 403402) lakkauttaminen ja AV-mestarin toimen perustaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 164

Konserttitalossa on valaistus- ja äänimestari, jonka tehtäviin kuuluu talossa olevien tilaisuuksien (kaupunginorkesterin ja talon vuokraajien) yhteydessä hoitaa lavalla tarvittava valaistus- sekä äänitekniikka. Valaistus- ja äänimestari tekee lisäksi saliäänet yleisölle, hoitaa äänten miksaamisen, ohjelmoi ja ajaa valot konserttien aikana sekä tekee julkaisukelpoiset konserttitallenteet.

Tehtävän palkkaus määräytyy palkkiolistan mukaisesti ja tehtävään käytettävä tuntimäärä liittyy talon tapahtumien määrään. Talon vuokraajat maksavat valaistus- ja äänimestarin palkasta käyttämänsä tuntimäärän erikseen vahvistetun tuntikorvauksen mukaisesti (25 € + alv / tunti vuonna 2011). Soitantokaudella 1.9.2010-31.5.2011 valaistus- ja äänimestarille kertyi yhteensä 1314 työtuntia. Työt sijoittuvat usein talon tapahtumista johtuen iltoihin ja viikonloppuihin, eikä tässä määrässä näy illoista ja viikonlopputöistä kertyneet työaikakorvaukset.

Konserttitalon valo- ja äänikalustoa on uusittu ja ajanmukaistettu 2000-luvulla. Lisäksi kulttuuriasiainkeskukseen on hankittu neljä robottikameraa sekä niihin liittyvää laitteistoa, joilla voidaan tehdä suoralähetyksiä verkkoon sekä kuvatallenteita. Laitteiston säilytyspaikkana on konserttitalo, missä sitä käytetään säännöllisesti verkkokonserttitoimintaan.

Toiminnan monipuolistuttua myös työhön käytettävä tuntimäärä on lisääntynyt. Näin mittavan ammattikäyttöön sopivan kaluston hoidon kannalta olisi tarkoituksenmukaista, että konserttitalossa olisi vakinaisessa työsuhteessa henkilö, jonka vastuulla tämän tekniikan osaaminen ja laitteiston kunnon ylläpito ja huoltotöiden valvonta olisivat. Koska kamerat ovat kulttuuriasiainkeskuksen kaikkien tulosyksiköiden käytössä, voi kaupunginorkesterin ja konserttitalon ko. laitteiston osaajan ammattitaitoa hyödyntää myös muissa tulosyksiköissä heidän tarvitessaan kameroita.

Kaupunginorkesterilla on tällä hetkellä vakinaisesti täyttämättä kaksi toimistovirkailijan vakanssia, vakanssit nro 402224 ja 403402.  Konserttitalon ja orkesterin sekä ulosvuokraustoiminnan kannalta tarkoituksenmukaisinta olisi muuttaa toinen näistä vakansseista AV-mestariksi. Tämä edellyttää vakanssin nimikkeen, kelpoisuusvaatimusten sekä tehtäväkohtaisen palkan muutoksia. Vakanssimuutoksella ei ole lisäävää vaikutusta kulttuuriasiainkeskuksen henkilötyövuosiin.

Vakanssin tehtävät ovat:

 

Liite 1Lomake-esitys toimistovirkailijan toimen (vakanssi nro 403402) lakkauttamisesta ja AV-mestarin toimen perustamisesta

Intendentti Marja-Liisa Lieppinen:

Esitän, että

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kultlk § 164
Liite 1:Lomake-esitys toimistovirkailijan toimen (vakanssi nro 403402) lakkauttamisesta ja AV-mestarin toimen perustamisesta