Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 161 14.09.2011 5

10077-2011 (114, 524)

Valvoja-opas vakanssin 403594 muuttaminen tutkijan toimeksi ja tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 161

Turun museokeskus/vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen, Pedagogiikka ja tapahtumat/intendentti Satu Reinikka

Turun museokeskus aloitti toimintansa uutena organisaationa 1.1.2009. Organisaatiomuutoksen yhteydessä työtekijöiden toimenkuvia on tarkistettu vastaamaan paremmin uudenlaisen prosessiorganisaation vaatimuksia asiakaslähtöisen toiminnan tuottajana.

Pedagogiikka ja tapahtumat -tulosyksikön tehtävänä on tuottaa museopedagogista toimintaa Turun museokeskuksen museoihin, toimintayksiköihin ja toiminta-alueelle. Museopedagogisessa toiminnassa panostetaan avoimeen, saavutettavaan ja elävään vuorovaikutukseen yleisön ja lähiyhteisöiden kanssa. Museokeskuksen rooli kaupungin vetovoimaisuuden kasvattajana mm. matkailupalveluiden tuottajana on korostunut uuden organisaation myötä. Pedagogiikka ja tapahtumat tulosyksikön tehtävät ovat muuttuneet laajemmiksi ja vastuullisemmiksi.

Pedagogiikka ja tapahtumat -tulosyksikössä (446260) museopedagogisesta opetustoiminnasta vastaa osaltaan valvoja-opas (vakanssi 403594). Vakanssin työnkuvaan eivät varsinaiset valvonta-tehtävät ole kuuluneet ennen organisaatiomuutostakaan. Vakanssin tehtäväkenttään kuuluvat opetustoiminnan suunnittelu ja toteutus (mm. ruotsinkielinen kulttuuripolku), tapahtumatoiminnan koordinointi sekä viestintätehtävät. Vakanssin tehtävät ovat huomattavasti valvoja-opas vakanssia vaativammat ja siksi on perustelua muuttaa vakanssi museopedagogisesta toiminnasta vastaavan tutkijan vakanssiksi.

Valvoja-opas vakanssin 403594 nimike (02PER010) tulisi muuttaa tutkijan toimeksi (02MUS020) 1.1.2012 alkaen tutkija-vakanssiin liittyvällä 36,25 h työajalla ja tutkijan vakanssin tehtäväkohtaisella palkalla 2130,00 €/kk. Tutkija vakanssin kelpoisuusvaatimukseksi tulisi määrittää tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, korkein arvosana jossain museoaineessa, pedagoginen koulutus tai kokemusta pedagogisista tehtävistä, museologian perusopinnot tai riittävä kokemus museoalalla, perehtyneisyys museon edustamaan toimialaan sekä tehtävän hoidon kannalta riittävä toisen kotimaisen kielen kielitaito. Vakanssin haltija täyttää tutkijan vakanssille asetetut kelpoisuusehdot.

Muutoksesta aiheutuvat lisäkustannukset on huomioitu Turun museokeskuksen vuoden 2012 talousarvioesityksessä. Kustannukset maksetaan Museokeskuksen kustannuspaikalta 26424 / Pedagogiikka ja tapahtumat.

Liite 1Liitelomake valvoja-oppaan (vakanssin nro 403 594) nimikkeen muuttaminen tutkijaksi

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle,

- että Turun museokeskuksen valvoja-oppaan vakanssi (vakanssi nro 403 594) muutetaan 1.1.2012 lähtien tutkijan toimeksi.

- että tutkijan tehtäväkohtainen palkka on 2130,00 €/kk ja se kuuluu palkkahinnoittelun liitteen 2, 02MUS020 palkkaryhmään.

- kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, korkein arvosana jossain museoaineessa, pedagoginen koulutus tai kokemusta pedagogisista tehtävistä, museologian perusopinnot tai riittävä kokemus museoalalla, perehtyneisyys museon edustamaan toimialaan sekä tehtävän hoidon kannalta riittävä toisen kotimaisen kielen taito.

- työaika on toimistotyöaika 36,25 h/vko.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Kultlk § 161
Liite 1:Liitelomake valvoja-oppaan (vakanssin nro 403 594) nimikkeen muuttaminen tutkijaksi toimeksi