Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 20 16.02.2011 8
Kaupunginhallituksen hallintojaosto 125 07.06.2011 16
Kulttuurilautakunta 144 31.08.2011 10

1632-2011 (114)

Museotoimen apulaisjohtajan viran (vak.nro 403700) nimikkeen muuttaminen kuvataidejohtajaksi (Pj)

Tiivistelmä: -

Kultlk § 20

 

Turun museokeskus, intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen:

Turun museokeskuksessa on ollut museotoimenjohtajan vakanssi ja museotoimen apulaisjohtajan vakanssi. Apulaisjohtaja on toiminut museotoimenjohtajan varahenkilönä ja kuvataidejohtajana. Käytäntö on osoittanut, että kuvataidejohtajan ja museotoimenjohtajan varahenkilönä toimiminen tulisi erottaa toisistaan niin, että kuvataidejohtaja keskittyy kuvataideasioiden hoitamiseen ja museotoimenjohtajan varahenkilönä toimii kulloinkin päätettävä intendentti. Tämän vuoksi museotoimen apulaisjohtajan nimike tulisi vaihtaa kuvataidejohtajaksi.

Kuvataidejohtaja vastaa kaupungin kuvataideasioista.

Kuvataidejohtaja vastaa strategisesta toiminnasta museotoimenjohtajalle.

Kaupungin kuvataidejohtajan työpanosta suunnataan vahvistamaan museokeskuksen Taide- ja visuaalinen kulttuuri – tulosyksikön toimintaa. Kuvataiteen ostoista ja lahjoituksista päätetään yhteistyössä Taide- ja visuaalinen kulttuuri – tulosyksikön intendentin kanssa.

Vakanssin tämänhetkinen kelpoisuusvaatimus on: ylempi korkeakoulututkinto, kuvataide-elämän ja taidemuseotoiminnan ammatillinen tuntemus ja johtamiskokemus. Lisäksi vaaditaan molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtävään siirretään sitä haettavaksi julistamatta museotoimen apulaisjohtaja Päivi Kiiski. Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen (Laki kunnallisesta viranhaltijasta 24 §).

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Liite 1Liitelomake museotoimen apulaisjohtajan (vak n:o 403700) nimikkeen muuttaminen kuvataidejohtajaksi

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle,

- että museotoimen apulaisjohtajan (vak. n:o 403700) nimike muutetaan 1.4.2011 alkaen nimikkeeksi kuvataidejohtaja ja

- että nimikkeen muutos ei aiheuta tarvetta toimenpiteisiin tehtäväkohtaisen palkkaan tai kelpoisuusehtoihin. (Laki kunnallisesta viranhaltijasta 24 §).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Khhal § 125

Vs. palvelussuhdepäällikkö Merja Jokela, henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen 31.5.2011:

Museotoimen apulaisjohtaja on toiminut museotoimenjohtajan varahenkilönä ja kuvataidejohtajana. Nyt museotoimenjohtajan varahenkilön tehtävät siirtyvät kulloinkin päätettävälle intendentille ja museotoimen apulaisjohtaja keskittyy kuvataideasioiden hoitamiseen. Kulttuurilautakunta esittää, että museotoimen apulaisjohtajan viran nimike muutetaan nimikkeeksi kuvataidejohtaja.

Henkilöstöasioiden vastuualueella ei ole huomautettavaa esityksestä. Muutos on kustannusneutraali. Museokeskukselta saadun tiedon mukaan viranhaltija on antanut suostumuksensa muutokselle. Muutos esitetään toteutettavaksi 1.7.2011 lukien.

Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen toimintasääntöä on muutettu kulttuurilautakunnan päätöksellä 16.2.2011 § 19 vastaamaan nimikkeen muutosta.

Liite 1Liitelomake nimikkeen muuttamisesta

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:  

EhdotusKaupunginhallituksen hallintojaosto päättää, että museokeskukseen sijoitetun museotoimen apulaisjohtajan viran (vak.nro 403700) nimike muutetaan 1.7.2011 alkaen nimikkeeksi kuvataidejohtaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kultlk § 144

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta merkitsee tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kultlk § 20
Liite 1:Liitelomake museotoimen apulaisjohtajan (vak n:o 403700) nimikkeen muuttaminen kuvataidejohtajaksi

Khhal § 125
Liite 1:Liitelomake nimikkeen muuttamisesta