Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 138 31.08.2011 4

9453-2011 (5120, 520)

Turun Suzukikoulun taiteen perusopetusanomus

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää taiteen perusopetusta antavista tahoista ja hyväksyy niiden opetussuunnitelmat. Turun Suzukikoulu on lähettänyt anomuksen sekä opetussuunnitelman hyväksyttäväksi voidakseen aloittaa taiteen perusopetuksen mukaisen toiminnan musiikkikoulussaan.

Kultlk § 138

Lastenkulttuurinsuunnittelija Leena Hiltunen:

Turun Suzukikoulu anoo Turun kulttuurilautakunnalta oikeutta järjestää taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaista opetusta. Turun Suzukikoulu on toimittanut kulttuurilautakunnalle taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän mukaisen opetussuunnitelman. Opetussuunnitelma noudattaa opetushallituksen taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelmien perusteita (Opetushallituksen määräys nro 11/011/2005). Anomuksen liitteenä ovat Suzukikoulun toimintakertomus sekä toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2011–2012.

Taiteen perusopetus on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää opetusta. Oppilaitos voi myös järjestää alle kouluikäisille varhaisiän opetusta sekä opetusta aikuisille.

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän laskennallinen laajuus on yhteensä 500 tuntia. Opintojen laajuuden laskennallisena perustana on käytetty 45 minuutin pituista oppituntia. Koulutuksen järjestäjän tulee turvata opintonsa aloittaneille oppilaille mahdollisuus koko yleisen oppimäärän suorittamiseen. Annettavan opetuksen määrän tulee mahdollistaa opetussuunnitelmassa määriteltyjen tavoitteiden ja sisältöjen saavuttaminen.

Yleisen oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta järjestettäessä on pyrittävä joustavuuteen niin, että taiteenala, oppilaan ikä, aiemmin hankitut taidot ja tiedot sekä käytettävät opetusmenetelmät otetaan huomioon.

Olen tarkastanut Turun Suzukikoulun opetussuunnitelman. Opetussuunnitelma vastaa oppiainesisällöiltään ja laskennalliselta laajuudeltaan opetushallituksen taiteen perusopetusta koskevia määräyksiä. Turun Suzukikoulun voi hyväksyä musiikin taiteen perusopetusta antavaksi tahoksi.

Liite 1Turun Suzukikoulun anomus

Oheismateriaali 1Turun Suzukikoulun opetussuunnitelma, taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä

Oheismateriaali 2Turun Suzukikoulun toimintakertomus 2009-2011

Oheismateriaali 3Turun Suzukikoulun toimintasuunnitelma 2011-2012

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Turun Suzukikoulun musiikin perusopetusta antavaksi tahoksi syyslukukaudesta 2011 lähtien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Suzukikoulu
tiedHiltunen Leena


Liitteet:

Kultlk § 138
Liite 1:Turun Suzukikoulun anomus