Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 112 15.06.2011 3

7312-2011 (065)

Kakola -produktion ottaminen kaupunginteatterin ohjelmistoon

Tiivistelmä: -

Kultlk § 112

Kaupunginteatteri, teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo:

Turun Kaupunginteatterin ja Linnateatterin pitkään suunniteltu yhteistyöproduktio toteutetaan vuonna 2012. Taiteellisen suunnittelun johtoideana oli tuottaa jotain ainutkertaista, hyödyntää paikallisia teemoja sekä tuottaa produktio, joka molemmille taloille edustaa uutta avausta sekä tuotannollisesti että taiteellisesti.

Kakola- musikaalin kirjoittaa turkulainen dramaturgi Satu Rasila, joka on työskennellyt tiiviisti molempien teattereiden kanssa. Musiikin suunnittelusta vastaa Jussi Vahvaselkä, joka on toiminut kapellimestarina kahdessa eri suurmusikaalissa Kaupunginteatterissa, musikaalin ohjaa Mikko Kouki Linnateatterista, lavastaa Jani Uljas ja puvut suunnittelee Tuomas Lampinen molemmat Kaupunginteatterista.

Dramaturgi Satu Rasila:

”Sanotaan, että Kakolan ruuna palaa aina takaisin. Niin tälläkin kertaa, kun Leo palaa Pohjoisselliin.  Muut vangit jo odottavat häntä, maineikasta vankilapakojen mestaria. Vankila ei kuitenkaan ole ainoa paikka, jota Leo yrittää paeta. Koko aikuisikänsä Leo on pakoillut menneisyyttään ja erästä henkilöä. Kuka hän on, joka on nyt valmis etsimään ja kohtaamaan Leon? Mitä tapahtuu kun kaunis nuori nainen saapuu Kakolaan?

Tarina miehestä, joka pakotetaan kohtaamaan menneisyytensä.

Tarina naisesta, joka löytää elämästään puuttuneen palan Kakolasta.

Tarina vihasta, rakkaudesta, kostosta ja kohtaamisesta kaiken nähneellä selliosastolla.”

Tehtävän jaosta on sovittu, että Linnateatteri vastaa ohjauksesta, valosuunnittelusta, markkinoinnista sekä vierailevista näyttelijöistä ja tanssijoista. Kaupunginteatterin vakituisesta henkilökunnasta on mukana osa näyttelijöistä ja muusikoista, lavastaja ja puvustaja. Lisäksi kaupunginteatteri vastaa musiikin sovituksesta ja johdosta (vieraileva kapellimestari), käsikirjoituksesta ja tekijänoikeuksista, projisoinneista, vierailevasta koreografista, lavastuksen, puvustuksen ja tarpeiston toteuttamisesta. Lisäksi produktion käytössä on sovitun aikataulun puitteissa päänäyttämön tekninen henkilökunta ja laitteisto.

Lipputuotoista on sovittu, että kun toteutuneet muuttuneet kulut on katettu, jaetaan mahdollinen ylijäämä tasan teattereiden kesken. Katsojamäärien tilastollisesta jaosta teattereiden kesken ei ole vielä sovittu.

Musikaalin ensi-ilta on päänäyttämöllä alustavan suunnitelman mukaan 17.2.2012

(ensi-ilta vahvistuu, kun kevään tuotanto- ja esitysaikataulu lyödään lukkoon)

Teksti Satu Rasila
Suomennos ja ohjaus Mikko Kouki
Lavastus Jani Uljas
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu Esa Näykki
Koreografia Reija Wäre
Musiikin sovitus ja johto Jussi Vahvaselkä

Produktion tuotantobudjetti on 361 752 €. Tuotantobudjetti ei sisällä kiinteitä kuluja. Koska näytelmän teksti ei ole vielä valmis ja tarkalleen ei tiedetä kuinka monta näyttämötilannetta tai pukua tarvitaan, on erityisesti materiaalien hankinnat budjetoitu yläkanttiin. Lisäksi projisointien sekä suunnitteluun että toteutukseen on budjetoitu kuluja, mutta projisointien todellinen määrä tai tarve ei ole vielä tiedossa.

LiiteKakola, tuotantobudjetti

Produktio esitetään hinnoiteltavan seuraavasti: peruslippu á 40 €, eläkeläis- ja opiskelijaliput á 35€.

Kakola  -produktion tavoitteena vuonna 2012 on 45 esitystä. Produktion esityskustannukset ovat arviolta 8 835 €/esitys. Pääsylipputulot ovat arviolta 18 312 € /esitys. Päänäyttämön täyttöaste on tällöin 80 % ja keskilipun hinta 35 €. Myynnissä paikkoja on 654. 

Kun produktiota on esitetty 45 kertaa, niin siitä syntyy kustannuksia ja tuloja seuraavasti:

Tuotanto- ja esityskustannukset 2011-2012  
Tuotantokustannukset 361 752 €
Esityskustannukset 45 x 8 835 €  397 575 €
Tuotanto- ja esityskustannukset yhteensä  759 327 €
Esitystulot 45 x 18 312 €  824 040 €
   
NETTOVAIKUTUS 2011-2012 64 713 €

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää ottaa Kakola -produktion kaupunginteatterin ohjelmistoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian käsittelyn kohdalla läsnä olivat Linnateatterin teatterinjohtaja Mikko Kouki ja hallinto- ja talousjohtaja Arto Valkama.

Jakelu

tpvKaupunginteatteri


Liitteet:

Kultlk § 112
Liite 1:Kakola, tuotantobudjetti