Kultlk 29.10.2008 § 253

 

Voimassa:    1.1.2009 –

                     1.3.2011 .

Muutettu:      Kultlk 25.3.2009 § 65 ( § 3)

                     Kultlk 16.2.2011 § 19 (2, 3 §§)

Viite:             Kumoaa kulttuurilautakunnan 1.5.2002 hyväksymän toimintasäännön

Toimivallan siirtoa ja määrittelyä ym. koskevat päätökset säännön lopussa

_________________________________

 

Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen toimintasääntö 

 

1 §                YLEISTÄ

 

Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen tehtävänä on kulttuurilautakunnan alaisena huolehtia lautakunnan toimintaan kuuluvien asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta lautakunnan johtosäännön ja tämän toimintasäännön mukaisesti.

 

2 §                TURUN KAUPUNGIN KULTTUURIASIAINKESKUKSEN JOHTAMISJÄRJESTELMÄ JA JOHTO

 

Johtamisjärjestelmänä on tilaaja-tuottaja –mallia mukaileva tulosohjausmalli, sopimusohjaus, johon kuuluu kolmiportainen sopimushierarkia.

 

Kulttuuriasiainkeskuksen toimintaa johtaa kulttuurijohtaja siten kuin kulttuuritoimen johtosäännössä on määrätty.

 

Kulttuuriasiainkeskuksen johtoryhmän muodostavat kulttuurijohtaja (pj), hallintopäällikkö sekä tulosalueiden (kulttuurilaitosten) johtajat, kuvataidejohtaja, henkilöstön edustaja ja tiedotusvastaava sekä heidän estyneenä ollessaan heidän varahenkilönsä. Johtoryhmä toimii koko toimialan näkökulmasta siten, että tulosaluejohtajilla ja heidän varahenkilöillään on myös muita vastuita (tukipalvelut, erikoiskohderyhmät, muut tarpeelliseksi katsottavat asiat) kuin heidän oma tulosalueensa. Nämä vastuut jaetaan kulttuuritoimen johtoryhmässä ja niistä päättää kulttuurijohtaja.

 

Sen lisäksi mitä johtosäännöissä on määrätty, kuuluu kulttuurijohtajan tehtäviin ja ratkaisuvaltaan

 

- Johtaa ja valvoa toimintaa kulttuuriasiainkeskuksen toimintaa, tehdä esityksiä ja aloitteita kaupungin kulttuurielämän kehittämiseksi, tehdä lautakunnalle kulttuuritoimintaa koskevia esityksiä ja aloitteita sekä antaa lausuntoja kulttuuritoimen alaan kuuluvissa asioissa

 

- Johtaa kulttuuritoimen strategista suunnittelua

 

- Koordinoida alueellista ja kansainvälistä yhteistoimintaa

 

- Päättää tulosalueen jakamisesta tulosyksikköihin tulosalueen johtajan ehdotuksesta

 

- Allekirjoittaa hallintokunnan ja tulosalueiden kaikki rahoitushakemukset sekä hallintokunnan puolesta lähtevät kirjeet, sopimukset ja muut asiakirjat sekä päättää niiden varmentamisesta

 

- Päättää valtuuksiensa rajoissa useampaa kuin yhtä tulosaluetta koskevista hankinnoista sekä julkis- ja yksityisoikeudellisista sopimuksista

 

- Siirtää tarvittaessa tulosaluejohtajaa kuultuaan henkilökuntaa tulosalueiden välillä lukuun ottamatta kulttuurilautakunnan valitsemia viranhaltijoita

 

- Ratkaista muut kulttuuritointa koskevat asiat, joita ei ole määrätty kulttuurilautakunnan tai muun viranomaisen taikka viranhaltijan ratkaistavaksi

 

- Huolehtia tulosalueensa yhteistoiminnan toteuttamisesta yleissopimuksen ja kaupungin solmiman yhteistoimintasopimuksen mukaisesti

 

3 §                TULOSALUEET

 

Kulttuuriasiainkeskus vastaa yhdestä kaupunkitasoisesta ydinprosessista eli palvelukokonaisuudesta: Elämänlaatua ja hyvinvointia edistävät kulttuuripalvelut. Sen alla on viisi toimialan sisäistä prosessia, jotka muodostavat tulosalueet. Näistä yksi on kulttuuritoimen kanslia, joka toimii tilaajana, koordinaattorina ja yhteisten tukiprosessien tuottajana. Muut neljä ovat sisäisiä tuottajia.

 

Kulttuuriasiainkeskuksen kanslia:

 

1. Tilaaja

 

2. Vapaan taidekentän tukeminen (ulkoisilta tuottajilta tilaaminen) 

 

3. Erikoiskohderyhmien palvelun koordinointi ja varmistaminen sekä

 

4. Toimialatasoiset tukiprosessit

 

Sisäiset tuottajat:

 

1. Tiedon ja kulttuurin jäsentäminen ja välittäminen: Kaupunginkirjasto  

 

2. Kulttuuriperinnön, taiteen ja visuaalisen kulttuurin kokoelmien muodostaminen, ylläpito ja välittäminen: Turun Museokeskus   

 

3. Teatterielämysten tuottaminen: Turun kaupunginteatteri    

 

4. Musiikkielämysten tuottaminen: Turun kaupunginorkesteri, josta käytetään myös markkinointinimeä Filharmoninen orkesteri    

 

Liite Organisaatiokaavio

 

Tulosalueet jakaantuvat tulosyksiköihin ja tulosyksiköt edelleen toimintayksiköihin.

 

Tulosalueiden tehtävät:

 

Kulttuuriasiainkeskuksen kanslia

 

Kulttuuriasiainkeskuksen palveluiden järjestämisestä vastaavana tulosalueena (tilaajana) toimii kulttuuriasiainkeskuksen kanslia, ja tilausprosessin päällikkönä sekä sisäisen että ulkoisen palvelutuotannon osalta toimii kulttuurijohtaja, joka toimii myös erikoiskohderyhmien koordinoinnin päällikkönä.

 

Tämän lisäksi kulttuuriasiainkeskuksen kanslia johtaa toimialatasoista tukiprosessia, jossa tukipalvelut ja keskitetty hallinto muodostavat kokonaisuuden, joka palvelee koko hallintokuntaa. Tukipalveluiden ja keskitetyn hallinnon päällikkönä toimii hallintopäällikkö, ellei vastuuta ole päätetty siirtää edelleen.

 

Kulttuuriasiainkeskuksen kanslian päällikkönä hallintopäällikköä koskee soveltuvin osin, mitä tässä säännössä on sanottu tulosalueiden johtajien tehtävistä ja päätösvallasta.

 

Hallintopäälliköllä on valtuudet antaa toimialaansa kuuluvien tehtävien hoidon tarpeellisen yhdenmukaisuuden vaatimia määräyksiä ja ohjeita tulosaleille.

 

Sisäiset tuottajat:

 

1. Tiedon ja kulttuurin jäsentämisestä ja välittämisestä vastaa Turun kaupunginkirjasto.

 

Turun kaupunginkirjasto on kaikille avoin sivistyspalvelu, joka tukee arjen hallintaa, osaamista, luovuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Sitä varten kirjasto välittää ja jäsentää tietoa ja kulttuuria sekä tarjoaa mahdollisuuksia yhteisen kulttuuriperinnön käyttöön ja rikastuttamiseen.

 

Turun kaupunginkirjasto on Varsinais-Suomen maakuntakirjasto, jonka tehtävänä on tukea koko maakunnan kirjastopalveluja ja niiden uudistumista.

 

Toiminnassa noudatetaan, mitä kirjastolaissa ja -asetuksessa säädetään.

 

Tulosaluetta johtaa kirjastotoimenjohtaja.

 

2. Kulttuuriperinnön, taiteen ja visuaalisen kulttuurin kokoelmien muodostamisesta, ylläpidosta ja välittämisestä vastaa Turun museokeskus.

 

Turun museokeskus vastaa kaupungin kulttuuri-, taide- ja luonnonhistoriallisesta museotoimesta. Sen tehtävänä on kokoelmien kerääminen, dokumentointi, säilyttäminen, tutkimus sekä näihin liittyvän tiedon välittäminen asiakkaille, jota varten museokeskus ylläpitää toimialaansa kuuluvia museoyksiköitä sekä palvelutarjontaa Vanhalla suurtorilla, vastaa toimialansa näyttely- ja julkaisutyöstä sekä järjestää taidekasvatusta sekä museopedagogista kasvatusta. Lisäksi museokeskus huolehtii kaupungin kulttuuriympäristön ja visuaalisen kaupunkikuvan hoitamiseen liittyvien asioiden valmistelusta. Toiminnassa noudatetaan, mitä museolaissa ja -asetuksissa säädetään.

 

Turun kaupungin museotoimen mahdollisesti päättyessä, kaupunginvaltuuston tulee toiminnan lakkauttamispäätöksen yhteydessä päättää myös kokoelman tulevaisuudesta museologisesti kestävällä tavalla.

 

Turun museokeskus toimii Varsinais-Suomen maakuntamuseona opetusministeriön määräämällä alueella.

 

Tulosaluetta johtaa museotoimenjohtaja. Museotoimenjohtajan varahenkilönä toimii kulloinkin päätettävä intendentti. Kuvataideasioista vastaa kuvataidejohtaja.

 

3. Teatterielämysten tuottamisesta vastaa Turun kaupunginteatteri.

 

Turun kaupunginteatterin tehtävänä on näyttämötaiteen tuottaminen, kehittäminen ja edistäminen. Tehtävän täyttämiseksi teatteri tuottaa teatteriesityksiä ja järjestää vierailuja. Ohjelmistossaan teatteri esittelee sekä kotimaista että kansainvälistä näytelmäkirjallisuutta. Lisäksi teatteri järjestää teatteripedagogista toimintaa.

 

Tulosaluetta johtaa kaupunginteatterin johtaja. Teatterin johto jakaantuu taiteelliseen ja taloudelliseen johtoon. Taiteellisesta johdosta vastaa teatterin johtaja ja taloudellisesta johdosta vastaa hallintopäällikkö.

 

4. Musiikkielämysten tuottamisesta vastaa Turun kaupunginorkesteri (Turun Filharmoninen orkesteri)

 

Turun kaupunginorkesterin tehtävänä on musiikkikulttuurin vaaliminen ja edistäminen. Tehtävän täyttämiseksi orkesteri järjestää julkisia konsertteja, tilaa ja taltioi musiikkia sekä antaa musiikkikasvatusta. Turun konserttitalo on kaupunginorkesterin toiminta- ja hallintokeskus. Konserttitaloa vuokrataan tiloihin soveltuvaan käyttöön.

 

Tulosaluetta johtaa kaupunginorkesterin intendentti.

 

4 §                TULOSALUEJOHTAJIEN YLEISET TEHTÄVÄT JA RATKAISUVALTA

 

Tulosaluejohtajien tehtävänä on johtaa, valvoa ja kehittää vastuualuettaan ottaen huomioon palvelukyvyn, taloudellisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden.

 

Tulosaluejohtajien tehtävät ja ratkaisuvalta Kirjaston, Museokeskuksen, Orkesterin ja Kulttuuriasiainkeskuksen kanslian osalta ovat seuraavat:

 

- Valmistella tulos- tai vastuualuetta koskevat asiat kulttuurilautakunnalle ja panna täytäntöön tulosaluettaan koskevat lautakunnan päätökset

 

- Neuvotella oman tulosalueensa osalta kulttuurijohtajan kanssa strategisen palvelutuotantosopimuksen sisällöstä (taiteenalakohtaiset toiminnalliset tavoitteet, volyymit ja mittarit) ja allekirjoittaa ne sisäisen tuottajan puolesta sekä laatia tulosaluekohtaiset seurantaraportit ja toimintakertomukset

 

- Solmia alaistensa tulosyksiköiden päälliköiden kanssa operatiiviset palvelutuotantosopimukset (tuotteet, volyymit ja niihin kohdistettavat resurssit). Operatiiviset palvelutuotantosopimukset allekirjoittavat tulosyksikön päällikkö, tulosaluejohtaja ja kulttuurijohtaja ja ne vahvistaa lautakunta.

 

- Vastata tulosalueensa määrärahojen riittävyydestä ja tulojen kertymisestä

 

- Tarkastaa, valvoa ja hyväksyä ostolaskut ja tulosalueen tileihin kuuluvat muut asiakirjat taloussäännön ja muiden annettujen määräysten mukaisesti

 

- Päättää useampaa kuin yhtä tulosyksikköä koskevat asiat tulosyksikön päällikön esittelystä tai hänen annettua asiasta lausunnon

 

- Päättää tulosalueensa aukioloajoista ja suljettuna pitämisestä

 

- Päättää perittävistä hinnoista ja maksuista sekä maksuista vapauttamisesta vahvistettujen periaatteiden mukaisesti

 

- Päättää tulosalueen hallinnassa olevien tilojen ja alueiden käyttöön luovuttamisesta, vuokraamisesta sekä vuokravapauden myöntämisestä vahvistettujen perusteiden mukaisesti

 

- Päättää kokoelmiin kuuluvien tallenteiden, taideteosten tai esineiden lainauksesta kulttuurilautakunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti

 

- Nimittää laitoksen irtaimiston hallinnasta ja irtaimistokirjanpidosta vastuussa olevat henkilöt

 

- Määrätä tulos- tai vastuualueen henkilökunnan tehtävistä, ellei niistä ole muuten määrätty

 

- Päättää henkilöstön jakautumisesta tulosyksiköihin sekä ottaa tulosalueensa viranhaltijat ja palkkaa työntekijät, joiden nimittämistä ei ole määrätty muun viranomaisen päätettäväksi

 

- Myöntää alaisensa henkilökunnan sairauslomat sekä virkavapaudet, työlomat ja vapaapäivät, joihin  asianomaisilla on virka- tai työehtosopimuksen perusteella oikeus

 

- Päättää virkavapauden tai työloman sekä palkkaetujen myöntämisestä koti- ja ulkomaisten koulutusten sekä opinto- ja kurssimatkojen ajalta

 

- Päättää alaisensa henkilökunnan kotimaisista virkamatkoista

 

- Päättää tulosalueelle tulevien hankintojen tekemisestä lautakunnan myöntämien valtuuksien mukaisesti (Taidehankinnat kuuluvat kuvataidejohtajan toimivaltaan lautakunnan määräämien valtuuksien mukaisesti.)

 

- Päättää valtuuksiensa rajoissa hankinnoista ja korkeintaan vuoden pituisista julkis- ja yksityisoikeudellisista sopimuksista

 

- Allekirjoittaa tulosalueen puolesta lähtevät kirjeet, sopimukset ja muut asiakirjat sekä päättää niiden varmentamisesta

 

- Päättää irtaimen omaisuuden myymisestä, luovuttamisesta ja poistamisesta sekä vuokralle antamisesta

 

- Päättää tulosaluetta koskevista asioista, joita ei johtosäännössä tai muuten ole määrätty kulttuurilautakunnan tai muun viranomaisen päätettäväksi

 

- Hyväksyä tätä toimintasääntöä yksityiskohtaisemmat tulosalueen toimintaa koskevat ohjeet, mikäli niitä pidetään tarpeellisina

 

Teatterin osalta tulosalueen vastuut on jaettu seuraavasti:

 

Teatterinjohtajan tehtävät ja päätösvalta

 

Hallinnolliset ja taloudelliset asiat

 

-toimii tulosalueen johtajana ja teatterin taiteellisena johtajana

-toimii hallintopäällikön ja käyttöpäällikön sekä taiteellisen osaston henkilökunnan esimiehenä

-toimii hallintopäällikön varahenkilönä

-päättää teatterille kuuluvien tallenteiden tai esineiden lainauksesta

-valmistelee tulosaluetta koskevat taiteelliset asiat kulttuurilautakunnalle ja panee täytäntöön tulosalueensa taiteellista toimintaa koskevat lautakunnan päätökset

-vastaa yhdessä hallintopäällikön kanssa tulosalueensa strategisen palvelutuotantosopimuksen sisällöstä sekä neuvotteluista kulttuurijohtajan kanssa

-vastaa osaltaan tulosalueensa määrärahojen riittävyydestä ja tulojen kertymisestä

-päättää yhdessä hallintopäällikön ja käyttöpäällikön kanssa teatterin irtaimen omaisuuden myymisestä, luovuttamisesta ja poistamisesta sekä vuokralle antamisesta

-päättää yhdessä hallintopäällikön ja käyttöpäällikön kanssa tulosalueensa aukioloajoista ja suljettuna pitämisestä

-vastaa yhdessä hallintopäällikön kanssa tulosalueen puolesta lähtevien kirjeiden, sopimusten ja muiden asiakirjojen allekirjoittamisesta ja vastaa niiden varmentamisesta

 

Henkilöstöasiat

 

-myöntää hallintopäällikön ja käyttöpäällikön sekä taiteellisen toimintayksikön henkilökunnan sairauslomat sekä virkavapaudet, työlomat ja vapaapäivät, joihin asianomaisilla on virka- tai työehtosopimuksen perusteella oikeus

-päättää yleisen toimivaltansa puitteissa hallintopäällikön ja käyttöpäällikön sekä taiteellisen toimintayksikön henkilökunnan virkavapauden tai työloman sekä palkkaetujen myöntämisestä koti- ja ulkomaisten koulutuksen sekä opinto- ja kurssimatkojen osalta

-päättää hallintopäällikön ja käyttöpäällikön sekä taiteellisen toimintayksikön henkilökunnan kotimaisista virkamatkoista

-valmistelee ja esittelee taiteellisen toimintayksikön työsuhteiden täyttämistä sekä tilapäisen henkilökunnan palkkaamista koskevia asioita

 

Taiteellista toimintayksikköä koskevat toiminnalliset asiat

 

-johtaa, valvoo ja kehittää taiteellisen toimintayksikön toimintaa

-huolehtii taiteellisen toimintayksikön työaikasuunnitelmien laatimisesta

-antaa tarvittaessa taiteellisen toimintayksikön lisä- ja ylitöitä koskevat ohjeet

-koordinoi ja kehittää alaistensa yhteistoimintaa

-varmentaa allekirjoituksellaan taiteellisen toimintayksikön valmistelemat asiakirjat ja lausunnot toimivaltuuksiensa puitteissa

-panee täytäntöön taiteellista toimintayksikköä koskevat päätökset

-vastaa taiteellisen toimintayksikön toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta

 

Teatterin hallintopäällikön tehtävät ja päätösvalta

 

Hallinnolliset ja taloudelliset asiat

 

-toimii teatterinjohtajan ja käyttöpäällikön varahenkilönä

-valmistelee tulosaluetta koskevat taloudelliset asiat kulttuurilautakunnalle ja panee täytäntöön tulosalueensa taloutta koskevat lautakunnan päätökset

-vastaa yhdessä teatterinjohtajan kanssa tulosalueensa strategisen palvelutuotantosopimuksen sisällöstä sekä neuvotteluista kulttuurijohtajan kanssa

-laatii tulosaluekohtaiset seurantaraportit

-vastaa tulosalueen määrärahojen riittävyydestä ja tulojen kertymisestä kulttuurijohtajalle

-päättää tulosalueelle tulevien hankintojen tekemisestä ja korkeintaan vuoden pituisista julkis- ja yksityisoikeudellisista sopimuksista lautakunnan myöntämien valtuuksien mukaisesti

-päättää yhdessä teatterinjohtajan ja käyttöpäällikön kanssa teatterin irtaimen omaisuuden myymisestä, luovuttamisesta ja poistamisesta sekä vuokralle antamisesta

-päättää yhdessä teatterinjohtajan ja käyttöpäällikön kanssa tulosalueensa aukioloajoista ja suljettuna pitämisestä

-vastaa yhdessä teatterinjohtajan kanssa tulosalueen puolesta lähtevien kirjeiden, sopimusten ja muiden asiakirjojen allekirjoittamisesta

-tarkastaa, valvoo ja hyväksyy ostolaskut ja tulosalueen tileihin kuuluvat muut asiakirjat taloussäännön ja muiden annettujen määräysten mukaisesti

-päättää perittävistä hinnoista ja maksuista sekä maksuista vapauttamisesta vahvistettujen periaatteiden mukaisesti

-päättää tulosalueen hallinnassa olevien tilojen ja alueiden käyttöön luovuttamisesta, vuokraamisesta sekä vuokravapauden myöntämisestä vahvistettujen perusteiden mukaisesti

-päättää tulosaluetta koskevista asioista, joita ei johtosäännössä tai muuten ole määrätty kulttuurilautakunnan tai muun viranomaisen päätettäväksi

-hyväksyy tätä toimintasääntöä yksityiskohtaisemmat ohjeet, mikäli niitä pidetään tarpeellisena

 

Henkilöstöasiat

 

-palkkaa toimintayksiköiden esimiehien esityksestä tulosalueensa työntekijät, joiden nimittämistä ei ole määrätty muun viranomaisen päätettäväksi

-antaa määräykset lisä- ja iltatöistä teatterinjohtajan ja käyttöpäällikön esityksestä

-huolehtii harjoittelijoiden ja työllistettävän työvoiman ottamisesta

-päättää henkilöstön jakautumisesta toimintayksiköihin ja toimintatiimeihin

-määrää tulosalueen henkilökunnan tehtävistä muilta kuin teatterinjohtajan toimivaltaan kuuluvin osin, ellei niistä ole muuten määrätty

-myöntää hallinnollisen toimintayksikön henkilökunnan sairauslomat sekä virkavapaudet, työlomat ja vapaapäivät, joihin asianomaisilla on virka- tai työehtosopimuksen perusteella oikeus

-päättää yleisen toimivaltansa puitteissa hallinnollisen toimintayksikön henkilökunnan virkavapauden tai työloman sekä palkkaetujen myöntämisestä koti- ja ulkomaisten koulutuksen sekä opinto- ja kurssimatkojen osalta

-päättää hallinnollisen toimintayksikön henkilökunnan kotimaisista virkamatkoista

 

Hallinnollista toimintayksikköä koskevat toiminnalliset asiat

 

-johtaa, valvoo ja kehittää hallinnollisen toimintayksikön toimintaa

-huolehtii hallinnollisen toimintayksikön työaikasuunnitelmien laatimisesta

-antaa tarvittaessa hallinnollisen toimintayksikön lisä- ja ylitöitä koskevat ohjeet

-koordinoi ja kehittää alaistensa yhteistoimintaa

-varmentaa allekirjoituksellaan hallinnollisen toimintayksikön valmistelemat asiakirjat ja lausunnot

-panna täytäntöön hallinnollista toimintayksikköä koskevat päätökset

 

 

5 §                YHTEISTOIMINTA HENKILÖSTÖN KANSSA

 

Yhteistoimintasopimuksen tarkoittamasta vuorovaikutuksesta työnantajan ja työntekijöiden välillä huolehtii kulttuuritoimen yhteistoimintaryhmä.

 

6 §                VOIMAANTULO JA SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET

 

Tämä toimintasääntö tulee voimaan 1.1.2009 Samalla kumotaan kulttuurilautakunnan 1.5.2002 hyväksymä toimintasääntö.

_________________________________

 

Toimivallan siirtoa ja määrittelyä ym. koskevat päätökset

 

Hankintavaltuuksien delegointi toimintayksiköiden esimiehille (Museoj 9.1.2009 § 5)

 

Toimivallan delegointi kaupunginkirjastossa (Kirtoimj 3.2.2009 § 8)

 

Päätösvallan siirto kulttuuriasiankeskuksen tulosaluejohtajille henkilöiden virka- ja työsuhteeseen ottamisessa (Kulttj/10 16.6.2009 § 17)

 

Toimivallan delegoinnin muutos kaupunginkirjastossa (Kitoimj 5.10.2009 § 46)

 

Päätösvallan siirtäminen kulttuuriasiankeskuksen hallintopäällikölle (Kulttj/10 26.11.2009 § 35)

 

Hankinta- ja sopimusvaltuudet kulttuuritoimessa vuonna 2011 (Kultlk 15.12.2009 § 224)

 

Kulttuuriasiainkeskuksen käteiskassaoikeudet 1.1.2010 alkaen (Ktalous Kassap 4.6.2010 § 4)

 

Kulttuurilautakunnan kokousmenettelyssä noudatettavat periaatteet vuonna 2011 (Kultlk 15.12.2010 § 225)

 

Kulttuurijohtajan ja tulosaluejohtajien varahenkilöt vuonna 2011 (kultlk 15.12.2010 § 226)

 

Kulttuuriasiankeskuksen toiminnasta ja taloudesta vastaavat henkilöt vuonna 2011 (Kultlk 15.12.2010 § 235)