Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta10218.05.201118

12202-2010 (033, 014, 642, 061)

Turun linnan uudistamishankkeen osalta tilattava suunnittelutyö

Tiivistelmä: -

Kultlk § 102

Turun museokeskus/vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen 9.5.2011:

Turun linnan uudistamishanketta kulttuurimatkailullisen vetovoiman parantamiseksi (diarionumero 12202-2010). on käynnistynyt. Hankkeen ensimmäiselle osuudelle vuodelle 2011 on myönnetty rahoitus Varsinais-Suomen maakuntahallituksen kokouksessa 28.2.2011. Kulttuurilautakunta on kokouksissaan 17.11.2010 § 212 ja 16.3.2011 § 48 käsitellyt hanketta, hyväksynyt hankkeen hakemisen ja hakemuksista aiheutuvat toimenpiteet 2011-2012.

Uudistamishanke pitää sisällään paljon suunnittelutyötä, joka käsittää mm. eri käyttötarkoituksiin muunneltavissa olevat ulkoilmoitustaulumallin ja opaste- ja kylttimallin, informaatiotelineen, mainostelineratkaisun, nuoliviitan, suojaköysiratkaisun sekä mahdollisten muiden kulunohjaajien suunnittelun. Lisäksi suunnittelu koskee näyttelykäyttöön tarkoitettuja vitriinejä ja niiden valaistusta, näyttelygrafiikan suunnittelua ja muun informaation esillepanoa sekä työpajaksi suunnitellun tilan lattioiden ja seinien alaosien suojausta ja tilan välittömässä yhteydessä olevan vesipisteen uudistamista uutta käyttötarkoitustaan paremmin vastaavaksi sekä Renessanssi-pienoismallihuoneeseen tulevaa porraskoroketta. Suunnittelijan tulee tarvittaessa osallistua näyttelyesineiden ja rekvisiitan esillepanon suunnitteluun erikseen sovittavalla tavalla ja olla käytettävissä suunnittelutyöhön myös vuoden 2012 osalta, mikäli kyseiselle vuodelle saadaan jatkorahoituspäätös.

Suunnittelutyön kilpailutus toteutetaan noudattaen avointa menettelyä. Turun museokeskus on valmistellut tarjouspyyntöä yhteistyössä kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. On oletettavaa, että suunnittelutyön kokonaiskustannus ylittää kulttuurijohtajan hankintavaltuuden.

Suunnittelutyön ja projektin aikataulutuksen kannalta olisi toivottavaa, että kulttuurilautakunta valtuuttaisi kulttuurijohtajan ja vs. museotoimenjohtajan allekirjoittamaan suunnittelutyötä koskevan tarjouspyynnön, ja kulttuurijohtajan tekemään päätöksen tarjousten perusteella valittavasta suunnittelutyön toteuttajasta.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta valtuuttaa kulttuurijohtajan ja vs. museotoimenjohtajan allekirjoittamaan suunnittelutyötä koskevan tarjouspyynnön, ja valtuuttaa kulttuurijohtajan tekemään päätöksen tarjousten perusteella valittavasta suunnittelutyön toteuttajasta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvImmonen Olli
tpvSartes Minna