Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta10018.05.201116

3140-2010 (011)

Tilan luovuttaminen Varissuon kirjastosta Yhdessä-yhdistyksen käyttöön

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää tilan luovuttamisesta Yhdessä-yhdistyksen käyttöön Varissuon kirjastosta.

Kultlk § 100

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari 9.5.2011:

Varissuon kirjastossa on tehty tilajärjestelyjä niin, että osa kaksikerroksisen rakennuksen alakerrasta voidaan luovuttaa muuhun kirjaston yhteyteen sopivaan käyttöön. Tilasta on kiinnostunut Yhdessä-yhdistys, joka joutuu luopumaan Lausteen entisessä nuorisotalossa olevasta tilastaan ja jonka sateenvarjon alla toimii useita maahanmuuttajayhdistyksiä. Varissuolla asuu runsaasti maahanmuuttajia ja kirjasto on jo pitkään tehnyt yhteistyötä maahanmuuttajayhdistysten kanssa. Toiminnan kannalta on mielekästä, että maahanmuuttajayhdistyksillä on myös omaa toimintaa kirjaston yhteydessä.

Varissuon kirjaston alakerran tilaa on suunniteltu yhteistyössä tilaliikelaitoksen kanssa niin, että Yhdessä-yhdistykselle voidaan luovuttaa 223 m2 ja kirjaston tilaksi jää 427 m2. Lisäksi alakerran tiloista 150 m2 on yhteiskäytössä (sali, aula ja inva-wc). Tämän tilan huoneistokulut jaetaan puoliksi kirjaston ja Yhdessä-yhdistyksen kesken. Varissuon kirjaston vuokrakustannuksiksi tulee tällöin 55.800 €/v. Varissuon kirjaston nykyinen vuokra on 84.300 €/v. Avustustoimikunta on varautunut talousarviossa avustamaan Yhdessä-yhdistystä vuokrassa. Avustuksen edellytyksenä on, että tila on useiden maahanmuuttajayhdistysten käytössä.

Tilamuutokset ovat alkamassa ja tila voidaan luovuttaa vuodenvaihteessa.

Esitän edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että Varissuon kirjaston alakerrasta luovutetaan muutostöiden valmistuttua Yhdessä-yhdistykselle 223 m2. Lisäksi sekä kirjasto että Yhdessä-yhdistys voivat käyttää alakerrassa olevaa 150 m2:n kokoista sali- ja aulatilaa ja sen huoneistomenot jaetaan puoliksi. Yhdessä-yhdistys maksaa vuokran tilaliikelaitokselle. Yhdessä-yhdistyksen tilan tulee olla useiden maahanmuuttajayhdistysten käytössä.

Liite 1Varissuon kirjaston 1. kerros (pohjapiirustus 28.3.2011)

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää luovuttaa muutostöiden valmistuttua Varissuon kirjaston alakerrasta Yhdessä-yhdistykselle 223 m2. Lisäksi sekä kirjasto että Yhdessä-yhdistys voivat käyttää alakerrassa olevaa 150 m2:n kokoista sali- ja aulatilaa ja sen huoneistomenot jaetaan puoliksi. Yhdessä-yhdistys maksaa vuokran tilaliikelaitokselle. Yhdessä-yhdistyksen tilan tulee olla useiden maahanmuuttajayhdistysten käytössä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoYHDESSÄ-yhdistys/TOGETHER-association ry
mtpvKaupunginkirjasto
tiedTilaliikelaitos