Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta9918.05.201115

5648-2011 (065, 525)

Pääkirjaston kirjankuljettimen huoltosopimuksesta aiheutuvien kustannusten jakaminen

Tiivistelmä:

Kulttuurilautakunta päättää pääkirjaston kirjankuljettimen huoltosopimuksesta aiheutuvien kustannusten jakamisesta tilaliikelaitoksen laatiman ehdotuksen pohjalta.

Kultlk § 99

Tilaliikelaitos, rakennuttamispäällikkö Merja Lumme 5.5.2011:

Turun kaupungin tilaliikelaitos on solmimassa huoltosopimusta pääkirjaston palautusautomaattien ja niiden välisen kuljettimen huollosta laitteiston toimittajan kanssa. Varsinkin kuljettimen toiminnassa on ollut paljon ongelmia ja se vaatii jatkuvaa huoltoa. Sen huoltaminen vaatii myös erityisosaamista, jota kirjaston henkilökunnalla ei ole.

Huoltokustannukset tulisivat olemaan yhteensä noin 76 000 € vuodessa (alv. 0%). Tilaliikelaitos ehdottaa huoltokustannusten jakamista siten, että kirjaston osalle tulee yksi kolmasosa kustannuksista. Vuositasolla kirjaston maksettavaksi tuleva summa on noin 25.000 € (alv. 0%).

Kaupunginkirjasto, palvelupäällikkö Maija Karjalainen:

Hyvin toimiva kirjankuljetin on kirjastolle tärkeä, koska se vähentää manuaalisen työn määrää. Vaihtoehtona olisi lisähenkilökunnan palkkaaminen. Siksi kirjaston on perusteltua osallistua kirjankuljettimen huollosta aiheutuviin kustannuksiin kolmanneksella.

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Pääkirjastohankkeen yhteydessä kirjankuljetin ja lajittelijat kuuluivat rakennusurakkaan, ja silloinen tilaliikelaitos kilpailutti ne. Kuljetin on suunniteltu ja rakennettu nimenomaan Turun pääkirjaston tarpeisiin eikä samanlaista laitetta ole muualla. Paikka on erittäin vaativa, koska kirjat kulkevat uuden ja vanhan rakennuksen välillä ja kuljetin menee suuren osan matkaa sokkeloisessa vanhan kirjaston kellarissa. Kuljetin säästää työtä kirjojen lajittelussa ja siirtämisessä rakennuksesta toiseen. Rakennushankkeen aikana arvioitiin sen korvaavan noin kahden henkilötyövuoden työpanoksen.

Kuljettimen takuuaika päättyi joulukuussa 2010, minkä jälkeen huoltotarvetta on seurattu ja tilaliikelaitos on neuvotellut toimittajan kanssa huoltosopimuksesta.

Esitän edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että lautakunta hyväksyy pääkirjaston kirjankuljettimesta aiheutuvien kustannusten jakamisen niin, että kirjaston osalle tulee yksi kolmasosa kustannuksista. Vuositasolla kirjaston maksettava summa on noin 25.000 € (alv. 0%). Kustannus maksetaan kirjaston tililtä 26311 440 000.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä pääkirjaston kirjankuljettimesta aiheutuvien kustannusten jakamisen niin, että kirjaston osalle tulee yksi kolmasosa kustannuksista. Vuositasolla kirjaston maksettava summa on noin 25.000 € (alv. 0%). Kustannus maksetaan kirjaston tililtä 26311 440 000.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginkirjasto