Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta9718.05.201113

4061-2011 (526)

Äärimmäisyyksien yhteinen tekijä -näyttelyn toteuttaminen Wäinö Aaltosen museossa vuonna 2012

Tiivistelmä: -

Kultlk § 97

Turun museokeskus/Näyttelyt/Intendentti Joanna Kurth 22.3.2011:

Turun museokeskus on suunnitellut vuodelle 2012 yhteistyönäyttelyä Turun taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelman kanssa. Koulutusohjelmaan kuuluva valokuvataiteen koulutus täyttää Turussa 20 vuotta ja juhlavuotta halutaan muistaa Wäinö Aaltosen museoon esille tulevalla näyttelyllä. Näyttelyn työnimenä on "Äärimmäisyyksien yhteinen tekijä" ja se on suunniteltu olemaan esillä 27.1.-15.4.2012. Valokuvakoulutus Turussa on ollut monipuolista ja korketasoista, mistä osoituksena monet tällä hetkellä kansainvälistä uraa tekevät keskeiset suomalaiset valokuvataiteilijat ovat aloittaneet opintonsa täällä Turussa. Näyttelystä on tulossa korkeatasoinen ja se tullee herättämään positiivista huomiota sekä lehdistössä että kävijöissä.

Liite 1Taiteilijaluettelo

Turun taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelma osallistuu näyttelyn kustannuksiin julkaisemalla näyttelykatalogin. Turun museokeskus vastaa näyttelyn nk normaaleista kustannuksista ohessa olevan liitteen mukaisesti. Budjetti on alustava ja sitä tullaan tarpeen mukaan mukauttamaan vuodelle 2012 myönnettävään budjettiraamiin.

Liite 2Näyttelyn alustava budjetti (Ei julkisuuteen)

Liite 3Näyttelysopimus (Ei julkisuuteen)

Vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen 4.4.2011:

Kulttuurilautakunnan tulisi valtuuttaa vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen allekirjoittamaan yli budjettivuoden menevän näyttelyn sopimus. Sopimus on tarkistettu kaupungin lakiasiainosastolla.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää valtuuttaa vs. museotoimenjohtajan allekirjoittamaan Äärimmäisyyksien yhteinen tekijä -näyttelyn sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvMuseokeskus


Liitteet:

Kultlk § 97
Liite 1:Taiteilijaluettelo - Äärimmäisyyksien yhteinen tekijä
Liite 2:Liite 2 Näyttelyn alustava budjetti (Ei julkisuuteen)
Liite 3:Liite 3 Näyttelysopimus, luonnos (Ei julkisuuteen)