Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta4616.03.20116

2712-2011 (642)

Näyttelytarvikkeiden varastotilan vuokraaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 46

Turun museokeskus /Konservointi / Pääkonservaattori Mats Sjöström 7.3.2011:

Turun kaupungin näyttelytoimisto siirtyi konservointiyksikön alaisuuteen 1.4.2010. Samaan aikaan näyttelytoimiston 500m2 työtilat sanottiin irti Linnankiinteistöstä. Näyttelytoimisto siirrettiin Turun museokeskuksen toimipaikkaan Kalastajankatu 4. Muuton yhteydessä hävitettiin valtava määrä vanhaa näyttelyrekvisiittaa, vain välttämättömimmät tarvikkeet on säilytetty. Tällä hetkellä näyttelytarvikkeiden varastointi tuottaa huomattavia ongelmia tilanahtauden takia. Tarvikkeita joudutaan säilyttämään jopa museokokoelmien säilytystilassa. Näyttelytoimiston sijoittaminen Kalastajankadulle toi kuitenkin huomattavia säästöjä vuokramenoihin.

Turun museokeskus vuokraa näyttelytarvikkeiden varastotilaa nk. Aga C-rakennuksesta osoitteessa Akselintie 16 yhteensä 227m2, näissä tiloissa sälytetään näyttelytoimiston ja Wäinö Aaltosen museon tarvikkeita sekä joitakin taideteoksia. Näyttelytoimiston ja Turun museokeskuksen näyttelytarvikkeita säilytetään monessa eri varastossa ja paikassa keskellä museokokoelmia tai työtiloja. Nämä tarvikkeet vievät n. 200m2 edestä tilaa.

Käytännöllisempää on säilyttää kaikki näyttelytarvikkeet samassa paikassa, jolloin niitä pystytään keskitetysti vuokraamaan ulkopuolisille ja lainaamaan Turun museokeskuksen tarpeisiin. Lisäksi museokokoelmien säilytyksen kannalta on huomattavasti turvallisempaa, että kokoelmiin kuulumaton tavara saadaan säilytystiloista pois, näin vapautuu myös huomattava määrä säilytystilaa varsinaisille kokoelmille.

Osoitteessa Amiraalistonkatu 6 on tarjolla 300m2 varastotilaa vanhassa raitiovaunuhallissa, nk. 9-raide. Tähän tilaan voidaan pystyttää huomattava määrä kuormalavahyllyjä, jolloin voidaan tehostaa tilan käyttöä ja saadaan suuri määrä tarvikkeita varastoitua. Varaston sijainti on logistiikan kannalta ihanteellinen, koska kaikki toimipaikat sijaitsevat lähellä ja varastoon pääsee sisään pakettiautolla. Tarkoitus on myös, että suurikokoiset kokoelmiin kuuluvat metalliesineet voidaan sijoittaa tähän tilaan esim. höyryjyrä, painokone, pastillikone ja 1800-l tykkejä.

Aga C-rakennuksesta osoitteessa Akselintie 16 maksetaan tällä hetkellä vuokraa 1595,84€/kk, neliövuokran ollessa 7,03€. 9-raide osoitteessa Amiraalistonkatu 6 tarjotaan 1095 euron kuukausihintaan, neliöhinta on 3,65€. Säästö vuokrakustannuksista tukee osaltaan museokeskuksen talouden tasapainotusta.

Turun museokeskus esittää vuokrasopimuksen irtisanomista nk. Aga C-rakennuksesta osoitteessa Akselintie 16 yhteensä 227m2 ja uuden vuokrasopimuksen tekemistä osoitteessa Amiraalistonkatu 6 olevasta 300m2 tilasta (9-raide).

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta esittää Tilaliikelaitokselle, että Turun museokeskus sanoo irti vuokrasopimuksen nk. Aga C-rakennuksesta osoitteessa Akselintie 16 yhteensä 227m2 ja että Tilaliikelaitos vuokraa Turun museokeskukselle 300m2 tilan osoitteessa Amiraalistonkatu 6 nk. 9-raide. Vuokrasopimus Akselintie 6:ssa päättyisi 31.3.2011 ja alkaisi 1.4.2011 Amiraalistonkatu 6:ssa. Vuokrakustannusten säästö on vuositasolla 6.000 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos