Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta1916.02.20117

3786-2008 (010, 011)

Muutos Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen toimintasääntöön

Tiivistelmä: -

Kultlk § 19

Vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen / hallintopäällikkö Mikael Höysti 7.2.2011:

Toiminnan muutoksista ja käytännön syistä johtuen on syytä tarkistaa kulttuurilautakunnan 29.10.2009 vahvistettua toimintasääntöä tietyin osin.

Vakiintuneen käytännön vahvistamiseksi ja tiedonkulun varmistamiseksi on tarpeen muuttaa toimintasäännön 2 §, siltä osin kun se koskee asiakirjojen allekirjoittamista. Rahoitushakemuksiin liittyy useimmiten omarahoitusosuutta, joten hallintokunnan vastuullisena viranhaltijana virastopäällikön on syytä olla näistä tietoinen. Vakiintunut käytäntö on ollut, että virastopäällikkö on allekirjoittanut rahoitushakemukset ja se tulisi kirjata toimintasääntöön.

2 §

                      nykyinen (poistetaan):

-          Allekirjoittaa hallintokunnan puolesta lähtevät kirjeet, sopimukset ja muut asiakirjat sekä päättää niiden varmentamisesta

uusi:

- Allekirjoittaa hallintokunnan ja tulosalueiden kaikki rahoitushakemukset sekä hallintokunnan puolesta lähtevät kirjeet, sopimukset ja muut asiakirjat sekä päättää niiden varmentamisesta

Turun museokeskuksen johtamisjärjestelmästä on määrätty Turun kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen toimintasäännössä.

Toimintasäännön 3 § ehdotetaan muutettavan Turun museokeskuksen osalta seuraavasti:

3 § kohta 2

nykyinen (poistetaan):

Tulosaluetta johtaa museotoimenjohtaja. Museotoimen varahenkilönä toimii museotoimen apulaisjohtaja. Kuvataidejohtajana toimii museotoimenjohtaja tai museotoimen apulaisjohtaja kulttuurilautakunnan erikseen määräämällä tavalla.

Museotoimenjohtajaa ja museotoimen apulaisjohtajaa otettaessa on otettava huomioon, että toinen edustaa kulttuurihistoriallista ja toinen taideosaamista.

uusi:

Tulosaluetta johtaa museotoimenjohtaja. Museotoimenjohtajan varahenkilönä toimii kulloinkin päätettävä intendentti. Kuvataideasioista vastaa kuvataidejohtaja.

Muutoksen perusteluna on kuvataidejohtajan roolin vahvistaminen kaupungin kuvataiteeseen liittyvien asioiden valmistelussa.

Kuvataidejohtajan tehtävänä on kuvataiteeseen liittyvä strateginen suunnittelu ja tämän strategian toteutumisen valvonta sekä koordinointi. Hän kehittää kaupungin ja kulttuuritoimen taidepoliittisia linjauksia.Hän vastaa strategisesta toiminnasta museotoimenjohtajalle.

Lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluvat kuvataiteen ostot ja lahjoitusten valmistelu sekä niihin liittyvät päätöspöytäkirja- ja lautakuntatyöt. Ostoista päätetään yhteistyössä Taide- ja visuaalinen kulttuuri – yksikön intendentin kanssa.

Hän valmistelee yhdessä Näyttelyt -tulosyksikön päällikön kanssa kuvataidenäyttelyjen ohjelmiston ja toimii museokeskuksen gallerioiden juryn puheenjohtajana.

Hän toimii julkisen taiteen hankkeiden ja prosenttiperiaatehankkeiden vastuuhenkilönä, toimii puheenjohtajana julkisen taiteen neuvottelukunnan kokouksissa sekä kuvataiteen alan työryhmissä, valmistelee kuvataiteen alan lausunnot ja kuvataiteen alan apurahat. Hän vastaa museokeskuksessa mm. 2011 hankkeista kuten Saunalab ja Nosturitaide.

Kuvataidejohtajalle kuuluu yhteydenpito museokeskuksen sidosryhmiin yhteistyössä museotoimenjohtajan kanssa sekä museotoimenjohtajan kanssa erikseen sovittavat tehtävät.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes

EhdotusKulttuurilautakunta päättää muuttaa Turun kaupungin kulttuuriasiankeskuksen toimintasääntöä esitetyllä tavalla ja päättää samalla että muutos astuu voimaan 1.3.2011.

LiiteTurun kaupungin kulttuuriasiankeskuksen muutettu toimintasääntö.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginkirjasto
tiedKaupunginorkesteri
tiedKaupunginteatteri
tiedKulttuuriasiainkeskuksen kanslia
noudMuseokeskus
tiedKari-Granfors Outi
tiedKyttä Maija
tpvPursiainen Sari


Liitteet:

Kultlk § 19
Liite 1:Kulttuuriasiainkeskus toimintasääntö ehdotus museokeskuksen johtamisjärjestelmän muutokseksi