Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta2716.02.201115

3136-2010 (065, 001)

Vaski-yhteisjärjestelmän käyttöpalvelun hankinta Turun IT-toiminnalta

Tiivistelmä:

Kokouksessaan 21.4.2010 § 85 kulttuurilautakunta on päättänyt antaa Axiell Aurora -järjestelmän käyttöpalvelut hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailutettavaksi ja valtuuttaa kirjastotoimenjohtajan hankkimaan sen perusteella käyttöpalvelut Vaski-yhteisjärjestelmälle.

Kultlk § 27

Kaupunginkirjasto, palvelujohtaja Ulla-Maija Maunu 31.1.2011:

Vaski-kuntien IT-palveluvastaavat ovat kokoontuneet Turun IT-suunnittelupäällikkö Jaakko Ståhlbergin johdolla 1.9.2010 ja päätyneet esittämään seuraavaa:

Paras vaihtoehto Aurora–käyttöpalvelujen toteuttajaksi on Turun IT-palvelut. Tämä linjaus jatkaa nykyistä Pallakseen liittyvää käyttöpalveluratkaisua. Perustelut olivat seuraavat:

– Käyttöpalveluita ei voi hankkia muualta ilman kilpailutusta, koska ulkoa ostettu neljän vuoden käyttöpalvelun hinta ylittää reilusti kansallisen kilpailutusrajan. Mahdollisen käyttöpalvelun kilpailutuksen jälkeen käyttöpalvelu voidaan siis hankkia vain kilpailutuksen voittajalta, joka voi olla muukin kuin Axiell -käyttöpalvelut.

– Tässä vaiheessa ei katsota järkeväksi ottaa riskiä, jossa Auroran kokonaistoimivuus on kovin monen osapuolen vastuulla (osapuolien, joihin ei ole ohjausvaikutusta kuin sopimusteitse).

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

IT-järjestelmän toimivuus on kirjastopalvelujen kannalta kriittistä. PallasPro-järjestelmän käyttöpalvelut ostetaan tällä hetkellä Turun IT-toiminnalta. On järkevää, että myös järjestelmän uudistamisen jälkeen käyttöpalvelut hankitaan kaupungin omalta IT-toiminnalta, joka tuntee hyvin kirjastojen tarpeet ja toiminnan kokonaisuuden. Tätä ratkaisua ovat suositelleet myös muiden Vaski-kuntien IT-asiantuntijat. Kukin Vaski-kirjasto maksaa kustannuksista oman osansa kuntien asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Tällä hetkellä Vaski-kunnat Turkua lukuun ottamatta maksavat yhteensä 1.592,47 euroa/kk. Turun kaupunginkirjastolle käyttöpalveluista ei aiheudu kustannuksia. Uuden sopimuksen mukaan kustannukset tulevat olemaan samaa luokkaa.

Ehdotan edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että lautakunta hyväksyy Vaski-kuntien IT-palveluvastaavien esityksen Axiell Aurora –järjestelmän käyttöpalvelujen hankinnasta Turun IT-toiminnalta. Samalla ehdotan, että kumotaan lautakunnan päätös 21.4.2010 § 85 Axiell Aurora –järjestelmän käyttöpalvelujen kilpailutuksesta.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Vaski-kuntien IT-palveluvastaavien esityksen Axiell Aurora –järjestelmän käyttöpalvelujen hankinnasta Turun IT-toiminnalta.

Samalla kumotaan lautakunnan päätös 21.4.2010 § 85 Axiell Aurora –järjestelmän käyttöpalvelujen kilpailutuksesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginkirjasto