Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta2916.02.201117

1644-2011 (002)

Teatterikorkeakoulun kutsu Suomen teatteri- ja tanssikentän yhteistyöhön yleisölle suunnattuun "Lippu tulevaisuuteen" -varainhankintakampanjaan

Tiivistelmä: -

Kultlk § 29

Kaupunginteatteri, vs hallintopäällikkö Veli-Pekka Teponoja:

Teatterikorkeakoulu hakee vuodeksi 2011 yhteistyöhön teattereita, jotka voivat osallistua tarjoamalla asiakkailleen mahdollisuuden osallistua Lippu tulevaisuuteen –kampanjaan lipunoston yhteydessä. Osallistumalla Lippu tulevaisuuteen –kampanjaan teatteri ja sen katsojat ovat mukana tukemassa muutosta.  Kutsu kampanjaan on tullut myös Turun Kaupunginteatterille.

Lippu tulevaisuuteen -lahjoitukset ohjataan Teatterikorkeakoulun tulevaisuusrahastoon. Lahjoitusten turvin Teatterikorkeakoulu voi kehittää sellaisia uusia asioita, jotka eivät muuten olisi mahdollisia. Valtio rahoittaa edelleen Teatterikorkeakoulun perustoimintaa, mutta muiden yliopistojen lailla Teatterikorkeakoulunkin on laajennettava rahoituspohjaansa toimintaympäristön muutoksessa.

Lahjoitukset ohjataan Teatterikorkeakoulun Tulevaisuusrahastoon ja niiden avulla voidaan vastata paremmin myös kentän haasteisiin ja vaatimuksiin.

Käytännössä osallistuminen tapahtuu siten, että kampanjaan osallistuva teatteri syöttää lippujärjestelmäänsä oman kategorian tukilipulle oman käytäntönsä mukaisesti sekä tiedottaa kampanjasta. Teatterikorkeakoulu esittää että Lippu tulevaisuuteen -lipun hinta on 1 euro, mutta esimerkiksi Kouluvolan teatteri on luonut omaan järjestelmäänsä tukilipuille kolme hintakategoriaa: 1, 5 ja 10 euroa.

Lippu tulevaisuuteen –lippu on yleisön lahjoitus koulutukseen ja se on lahjoituksena alv:ton. Kaikki lahjoitusvarat ohjataan varainhankintaa varten avatulle Teatterikorkeakoulun tulevaisuusrahaston tilille. Teatterikorkeakoululla on rahankeräyslupa POHADno2010/936 ajalle 15.3.2010-14.3.2012, lupa voimassa Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Yhteistyöteatteri saa näkyvyyttä Teatterikorkeakoulun kampanjaviestinnässä ja sen tunnettuus lisääntyy myös tulevaisuuden tekijöiden parissa.

OheismateriaaliTeatterikorkeakoulu kutsuu Suomen teatteri- ja tanssikentän yhteistyöhön Lippu tulevaisuuteen – varainhankintakampanjaan, joka on suunnattu yleisöille.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää, että kaupunginteatteri lähtee mukaan kolmella hintatyypillä: 1, 5 ja 10 euroa. Johtuen tästä lipunmyyntijärjestelmän muutoksesta sekä myynnin yhdistämisestä olisi hyvä että tukilippuja lähdetään myymään vasta 1.8.2011 alkaen ja ilmeisesti 31.12.2011 asti.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunginteatteri