Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 232 15.12.2010 18

13928-2010 (041, 011)

Kulttuurilautakunnan ja kaupunginhallituksen välinen strateginen palvelusopimus

Tiivistelmä: -

Kultlk § 232

Kulttuurijohtaja Minna Sartes

Kulttuurilautakunnan toiminnan ja talouden suunnittelu perustuu sopimusohjausmalliin, joka on ollut käytössä vuoden 2010 alusta alkaen. Mallin mukaisesti kulttuurilautakunta ja kaupunginhallitus solmivat Strategisen palvelusopimuksen (SPS). SPS kytkeytyy kaupungin ohjelmarakennemallissa nk. Turku-sopimukseen. Turku-sopimuksen perustana on valtuustoryhmien välinen sopimus ja niistä johdetut toimeenpano-ohjelmat.

Kulttuuriasiainkeskuksen toiminta linkittyy lähinnä valtuustossa hyväksyttyihin Asukkaiden hyvinvointi (lasten- ja nuorten ohjelma, työikäisten ohjelma ja senioriohjelma) sekä Resurssien tasapainoinen ohjaus ja käyttö –ohjelmiin (henkilöstö, talous ja omistajapolitiikka).

SPS:sta johdetaan kulttuurilautakunnan ja tulosalueiden välillä tehtävät vuosittaiset Strategiset palvelutuotantosopimukset (SPTS) sekä Operatiiviset palvelutuotantosopimukset, jotka tehdään kunkin tulosalueen sisällä.

Liitteessä 1 on talousarvion laadinnan ohjeistuksen liitteen 1A:n mukaan täytetty sopimusohjausjärjestelmää toteuttavien toimielimien toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet, johon on poimittu SPS:sta ohjeiden mukaisesti sellaisia tavoitteita, joita ei ole kaupunkitasoisissa hyvinvointiohjelmissa. Liite 1A ja kaupunkitasoiset hyvinvointiohjelmat muodostavat yhdessä kulttuurilautakunnan valtuustotasolla seurattavat tavoitteet, ja nämä tavoitteet on SPS:ssa lihavoitu. Liite 1 A on osana budjettikirjaa ja siihen on kirjattu myös henkilöstöohjelman tavoitteet ja kestävän kehityksen budjetointi kulttuurilautakunnan osalta.

Liite 1Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet

Liite 2Kulttuurilautakunnan strateginen palvelusopimus (SPS)

SPS vastaa pääosin vuoden 2010 sopimusta. Mittareita on hieman muutettu ja lukuja on korjattu vastaamaan vahvistettuja toteutumia (2008 - 2009) sekä esitettyjä tavoitetasoja (2011 - 2014). SPS:n ATH-kyselystä (Alueellinen terveyden ja hyvinvoinnin kysely) saatavat mittariluvut eivät vielä ole käytössä, koska ATH kyselyn tulosten käsittely THL:ssa on vielä kesken, mutta mittariluvut täydennetään, kun tulokset saadaan.

Tulosalueiden SPTS:t noudattelevat lautakunnan syyskuun budjettikokouksessa käsiteltyjä, niihin on tehty vain pieniä tarkennuksia. Kulttuurilautakunta käsittelee ne osana talousarviopykälää ja mikäli SPS:n tulee kh:n käsittelyssä muutoksia, SPTS:t tarkennetaan tämän mukaisiksi kh:n käsittelyn jälkeen.

EhdotusKulttuurilautakunta hyväksyy osaltaan strategisen palvelusopimuksen ja esittää sitä edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi.

Lisäksi lautakunta toteaa, että

- kulttuurin kaikki SPS:ssa mainitut rakenteellisiin muutoksiin liittyvät kehittämishankkeet tähtäävät toiminnan tehostamiseen ja sitä kautta joko lisääntyviin tuloihin ja/tai pitkällä tähtäimellä tapahtuvaan henkilöstön vähenemiseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Kultlk § 232
Liite 1:Toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet
Liite 2:Kulttuurilautakunnan strateginen palvelusopimus (SPS)