Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta20317.11.201012

12585-2010 (113)

Palkkausluvan myöntäminen kaupunginkirjastolle kahden määräaikaisen työntekijän palkkaamiseksi edelleen Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu -projektiin

Tiivistelmä: -

Kultlk § 203

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 5.11.2010:

Kaupunginhallituksen talousarvion noudattamista koskevien määräysten mukaan samaa henkilöä ei saa ilman kaupunginhallituksen hallintojaoston lupaa palkata yhteen tai useampaan välittömästi toisiaan seuraavaan määräaikaiseen ylimääräiseen palvelussuhteeseen samankaltaisiin tehtäviin pidemmäksi kuin yhteensä kahden vuoden määräajaksi.

Turun kaupunginkirjasto on saanut vuosille 2007 - 2010 opetus- ja kulttuuriministeriöltä yhteensä 365 000 € erityisavustusta valtakunnallisen kaunokirjallisuuden verkkopalvelun suunnittelua ja toteutusta varten. Hankkeelle on haettu jatkorahoitusta vuoden 2011 loppuun asti.

Turun kaupunginkirjasto koordinoi hanketta ja vastaa palvelun sisällöllisestä kehittämisestä. Teknisestä toteutuksesta vastaa Helsingin kaupunginkirjaston keskuskirjastopalveluita tuottava kirjastot.fi -toimitus. Yhteistyökumppanina on myös Aalto-yliopiston Semanttisen laskennan tutkimusryhmä, jonka toimintaa mm. TEKES rahoittaa. Tavoitteena on rakentaa yleisten kirjastojen yhteinen kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu, www.kirjasampo.fi.

Kirjasampo -palvelun rakentaminen on yksi opetusministeriön yleisiin kirjastoihin liittyvistä kärkihankkeista ja se on osa liikenne- ja viestintäministeriön Arjen tietoyhteiskunta -ohjelmaa.

HuK, kirjastonhoitaja Antti Impivaara on työskennellyt projektin määräaikaisena projektityöntekijänä 1.2.2009 alkaen. Hänen työsopimuksensa päättyy 31.1.2011. Tradenomi Saara Salo on työskennellyt projektissa määräaikaisena projektityöntekijänä yhtäjaksoisesti 1.5.2009 lähtien. Hänen työsopimuksensa päättyy 31.1.2011.

Jos opetus- ja kulttuuriministeriö päättää myöntää jatkorahoituksen Kirjasampo-palvelun viimeistelyyn, on perusteltua jatkaa projektityöntekijöiden tehtäviä määräaikaisina 31.12.2011 asti, jolloin projekti päättyy ja Kirjasampo -palvelun ylläpito ja jatkokehittäminen siirtyvät kirjastot.fi:lle. Opetus- ja kulttuuriministeriöltä haettu avustus kattaa kaikki palkkakulut. Kirjaston omaa panosta ovat työtilat ja -välineet, tietoliikenneyhteydet sekä kanslian tukipalvelut.

Koska projektilla ei ole enää päätoimista projektipäällikköä, tulee toiselle projektityöntekijälle enemmän vastuuta ja hänen nimikkeensä on perusteltua muuttaa projektisuunnittelijaksi. Työn vaativuus vastaa informaatikon tehtäviä ja palkka määräytyy sen mukaisesti. Projektisuunnittelijan tehtäviin kuuluvat Kirjasampo-palvelun testaus, sen toiminnallisuuden ja sisältöjen arviointi, rajapintojen määrittely muihin tietojärjestelmiin, asiakaskäyttöliittymän suunnitteluun ja testaukseen osallistuminen sekä palvelusta tiedottaminen ja sen käytön opastus kirjastoille. Lisäksi projektisuunnittelija on mukana yhteistyöverkostojen laajentamisessa ja pitää yhteyttä yhteistyökumppaneihin.

Projektityöntekijän tehtäviin kuuluvat mm. tiedontallennus Kirjasampo-palvelun tietokantaan, palvelun asiakaskäyttöliittymän suunnitteluun ja testaukseen osallistuminen sekä palvelusta tiedottaminen ja sen käytön opastus kirjastoille. Työn vaativuus vastaa kirjastonhoitajan tehtäviä ja palkka määräytyy sen mukaisesti. Projektin osa-aikaisena projektipäällikkönä toimii Turun kaupunginkirjaston kokoelmista ja tietokannoista vastaava palvelupäällikkö. Hän johtaa projektia, toimii yhteyshenkilönä muihin osapuoliin ja koordinoi kokonaisuutta.

Antti Impivaaralle ja Saara Salolle projektin aikana kertynyt tieto ja osaaminen sekä yhteistyökumppaneiden ja -verkostojen tuntemus ovat kriittisiä palvelun valmistumisen kannalta.

Projektisuunnittelijan tehtäväkohtainen palkka on 2.176,58 €/kk. Projektityöntekijän tehtäväkohtainen palkka on 2.061,30  €/kk.  

Kirjastotoimenjohtaja Inkeri Näätsaari:

Ehdotan edelleen kulttuurilautakunnalle esitettäväksi, että kulttuurilautakunta anoo kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata HuK, kirjastonhoitaja Antti Impivaara 2.176,58 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektisuunnittelijaksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 1.2.2011–31.12.2011. Lisäksi ehdotan, että kulttuurilautakunta anoo kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata tradenomi Saara Salo 2.061,30 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektisuunnittelijaksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 1.2.2011–31.12.2011. Projektisuunnittelija ja -työntekijä palkataan, jos opetus- ja kulttuuriministeriöltä saadaan siihen avustus.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää anoa kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata HuK, kirjastonhoitaja Antti Impivaara 2.176,58 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektisuunnittelijaksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 1.2.2011–31.12.2011.

Lisäksi kulttuurilautakunta päättää anoa kaupunginhallituksen hallintojaostolta lupaa palkata tradenomi Saara Salo 2.061,30 euron tehtäväkohtaisella palkalla hänelle kuuluvin lisin määräaikaiseen työsuhteeseen projektityöntekijäksi Kaunokirjallisuuden verkkopalvelu-projektiin ajalle 1.2.2011–31.12.2011. Impivaara ja Salo palkataan, jos opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää avustuksen tätä tarkoitusta varten.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

anoKaupunginhallituksen hallintojaosto