Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 187 13.10.2010 11

11206-2010 (065, 002)

Turun linnan ravintolatoiminnan kilpailuttaminen (vuokrasopimus)

Tiivistelmä: -

Kultlk § 187

Vs. museotoimenjohtaja Olli Immonen / intendentti Petteri Järvi:

Turun linnan ravintolatoimintaa juhlatiloissa ja Juhana Herttuan kellarissa on hoitanut Fazer Food Services Oy (ent. Fazer Amica Oy) 1.1.2003 alkaen 23.9.2002 solmituilla sopimuksilla. Turun linnan juhlatilojen käytöstä tehtiin määräaikainen sopimus ja Juhana Herttuan kellarista liikehuoneistosta määräaikainen vuokrasopimus. Molemmissa sopimuksissa on kummallakin sopimusosapuolella 6 kuukauden irtisanomisaika. Fazer Food Services Oy on sanonut irti molemmat sopimukset 29.9.2010. Sopimukset päättyvät 31.3.2011.  

Turun linnan juhlahuoneisto on jo vuosikymmeniä toiminut sekä Turun talousalueen että valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävien tilaisuuksien korkeatasoisena juhlapaikkana. Käyttäjinä ovat olleet Turun kaupungin lisäksi mm. kaikki korkeakoulut, kirkko, oikeuslaitos, lukuisat yritykset ja yhteisöt sekä eteläisen salin osalta myös yksityiset asiakkaat. Linnan juhlahuoneisto on myös ollut lukuisten valtiovierailujen arvokas juhlatila.

Linnassa järjestettävät tilaisuudet edellyttävät ravintolaoikeuksien haltijalta aivan erityistä ammattitaitoa, monipuolista osaamista ja ehdotonta järjestelyjen varmuutta.

Parhaimman mahdollisen palvelutuottajan löytämiseksi Museokeskus esittää, että kulttuurilautakunta päättää viipymättä käynnistää Turun linnan juhlatilojen ja Juhana Herttuan kellarin ravintolatoiminnan kilpailutuksen.

Vuokrasopimus tehdään määräaikaiseksi (myöhemmin sovittavaksi ajaksi), jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassaolevana 6 kuukauden irtisanomisajalla.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusEsitän, että edellä mainitun perusteella kulttuurilautakunta  

- päättää merkitä Fazer Food Services Oy:n (ent. Fazer Amica Oy:n) Turun linnan juhlatilojen sekä Juhana Herttuan kellarin vuokrasopimusten irtisanomisen tiedoksi ja päättyväksi 31.3.2011

- päättää käynnistää Turun linnan juhlatilojen ja Juhana Herttuan kellarin ravintolapalveluiden (vuokrasopimuksen) kilpailutuksen yhteistoiminnassa Turun tilaliikelaitoksen ja Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa

- päättää valtuuttaa museotoimenjohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön liitteineen

- tekee lopullisen päätöksen palvelun tuottajasta (vuokrasopimuksesta)

Samalla esitän, että asian kiireellisyydestä johtuen pykälä tarkistetaan heti ja että päätös voidaan panna toimeen odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvMuseokeskus
tpvTilaliikelaitos