Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta16108.09.20108

9655-2010 (642)

Taideteosten säilytystilan vuokraaminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 161

Turun museokeskus /Konservointi / Pääkonservaattori Mats Sjöström 30.8.2010:

Turun museokeskus vuokraa taideteosten säilytystilaa yhteensä 444m2 osoitteessa Juhana Herttuan Puistokatu 21 (n.k. Linnankiinteistö). Tässä tilassa säilytetään talletustoimintaan liittyviä taideteoksia ja osa veistoskokoelmasta. Samassa osoitteessa museokeskus vuokraa myös Turun kaupungin näyttelytoimiston työtilaa 502m2. Turun kaupungin näyttelytoimisto on siirtynyt Turun museokeskuksen alaisuuteen 1.4.2010 lähtien.

Turun satama on irtisanonut vuokraukset päättymään viimeistään 30.9.2010, jolloin tilojen tulee olla vapaana vuokralaisista. Turun museokeskus joutuu luopumaan yhteensä 946m2 tiloista. Irtisanomisesta johtuen museokeskus on etsinyt Linnankiinteistössä oleville toiminnoille korvaavia tiloja.

Näyttelytoimiston kolme työntekijää siirtyvät toimistoineen ja kalustoineen Turun museokeskuksen Kalastajankatu 4 sijaitsevaan toimipisteeseen työtilojen uudelleenjärjestelyjen avulla. Linnankiinteistön taidekokoelmien säilytykseen ei voida järjestää tilaa nykyisissä museokeskuksen kokoelmien säilytystiloissa, koska ne ovat täynnä. Näyttelytoimiston kaikki kalustot eivät mahdu Kalastajankatu 4 toimitiloihin.

Kaupungin omistamissa kiinteistöissä ei ole taidekokoelmille sopivia tiloja. Alfa centerissä on tarjolla säilytystilaa joka sopii taideteosten säilytystilaksi ja joka toimii hyvin logistiikan kannalta. Säilytystilaan voidaan korkeuden puolesta asentaa kuormalavahyllyjä veistoskokoelman ja näyttelytoimiston kaluston säilytystä varten. Vuokrattava neliömäärä on näin ollen 400m2.

Turun museokeskus pyytää kulttuurilautakuntaa esittämään että Tilaliikelaitoksen johtokunta ryhtyy toimenpiteisiin 400m2 tilan vuokraamiseksi Alfa centeristä.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta esittää, että Tilaliikelaitoksen johtokunta ryhtyy toimenpiteisiin 400m2 tilan vuokraamiseksi Alfa centeristä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitoksen johtokunta