Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 146 25.08.2010 7

7193-2010 (526, 524)

Keskiaikaisten markkinoiden tuotantotavan uudelleen organisointi

Tiivistelmä: -

Kultlk § 146

Vapaan taidekentän kulttuurisihteeri Päivi Lönnberg:

Tapahtumatuottaja Kaisa Kutilainen esitteli Kulttuurilautakunnalle 16.6.2010 Keskiaikaisten markkinoiden tuotantotavan uudelleen organisointia. Tapahtuma halutaan siirtää kaupungilta Turun Suurtorin keskiaika ry:n järjestettäväksi ja siten mahdollistaa tuotannon joustavampi järjestäminen, syvempi yhteistyö vapaan kentän toimijoiden kanssa, mahdollisuus hakea tapahtumalle kaupungin ulkopuolista rahoitusta sekä pienentää tapahtumasta kaupungille tulevia kustannuksia.

Suunnitelmana on, että kaupunki tekee yhdistyksen kanssa sopimuksen vuosiksi 2011 – 2012, jolloin markkinoita järjestävän yhdistyksen perusrahoitus tulee kulttuurilautakunnan myöntämänä avustuksena. Tapahtuman siirtovaiheessa kaupungilla on suhteellisen aktiivinen rooli ja tuki tapahtuman tuottamisessa. Yhteistyön onnistuminen ja kaupungin osuus tapahtuman järjestämisessä arvioidaan uudelleen syksyllä 2012, jolloin yhdistyksellä on kahden vuoden kokemus tapahtuman tuottamisesta.

Kaupungin ja yhdistyksen välille on laadittu sopimusluonnos, joka on jaettu oheismateriaalina lautakunnan jäsenille. Sopimusluonnoksessa määritellään yhdistyksen ja kaupungin oikeudet, vastuut ja velvollisuudet. Sopimuksen sisällön ovat käsitelleet ja osaltaan hyväksyneet Kulttuuriasiainkeskuksen kanslia, Museokeskus sekä yhdistyksen edustajat.

Sopimusluonnos viimeistellään syksyn aikana ja allekirjoitetaan joulukuussa, kun yhdistykselle myönnettävä avustussumma on varmistunut.

OheismateriaaliSopimusluonnos Keskiaikaisten markkinoiden siirtämisestä Turun Suurtorin keskiaika ry:n järjestettäväksi. (Keskiaikaiset markkinat 2011 - Selvitys yhdistyspohjaisesta tuotannosta on jaettu kulttuurilautakunnalle 16.6.2010 kokouksessa).

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää tehdä periaatepäätöksen tapahtuman uudelleen organisoinnista ja ulkoistamisesta Turun Suurtorin keskiaika ry:lle ja hyväksyy oheismateriaalina jaetun sopimusluonnoksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Suurtorin keskiaika ry
tiedAndersson Anneli
tpvLönnberg Päivi