Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 118 16.06.2010 8

6992-2010 (002)

EViva

Tiivistelmä: -

Kultlk § 118

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

Kulttuurilautakunnan, liikuntalautakunnan ja nuorisolautakunnan puheenjohtajiston ja em. virastojen viranhaltijoiden kesken on talven ja kevään 2010 -ajan valmisteltu ennaltaehkäisevien vapaa-aikapalvelujen merkittävää kehittämistä yhteistyössä muiden keskeisten ennaltaehkäisevää työtä tekevien hallintokuntien sekä toimijoiden esim. kolmannen sektorin kesken. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on nostaa aktiivisesti vapaa-aikaansa viettävien kaupunkilaisten lukumäärää v. 2011-2013 aikana 10.000 hengellä.

LiiteAlustava suunnitelma, jota parannetaan vielä syksyn TA-valmistelussa sillä tavoitteella, että EVIVA -hankkeelle saadaan merkittävä varsinaisten hallintokuntien talousarvioiden ulkopuolinen rahoitus v. 2011-2013

EhdotusKulttuurilautakunta päättää merkitä asian tiedokseen ja palata asiaan vuosien 2011-2013 talousarvioehdotuksensa yhteydessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian käsittelyn yhteydessä kulttuurilautakunnan jäsen Raili Engdahl teki seuraavan ponsiehdotuksen:

" Musiikin, tanssin ja liikunnan liittäminen hyvinvointipakettiin.

Tanssiminen ja musiikin parissa liikkuminen kuuluvat muissa kulttuureissa ihmisten päivittäiseen elämään. Tieteellisissä tutkimuksissa on havaittu, että musiikki ja liikunta ovat hyviä keinoja vanhojen ihmisten aktiviteetin ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Vanhoja ihmisiä tulee kannustaa tanssimaan sellaisia tansseja, joista vanhat itse pitävät."

Ponsi merkittiin kulttuurilautakunnan tiedoksi.


Liitteet:

Kultlk § 118
Liite 1:Alustava suunnitelma, jota parannetaan vielä syksyn TA-valmistelussa sillä tavoitteella, että EVIVA -hankkeelle saadaan merkittävä varsinaisten hallintokuntien talousarvioiden ulkopuolinen rahoitus v.