Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta11119.05.2010

6209-2010 (5120)

Kulttuurilautakunnan lausunto sirkus- ja nukketeatterikoulutusten lakkauttamisesta Turussa

Tiivistelmä: -

Kultlk § 111

Kulttuurilautakunta esittää huolensa Turun ammattikorkeakoulun ja opetusministeriön tavoiteneuvotteluissa sovitusta sirkus- ja nukketeatterikoulutusten lakkauttamisesta Turussa. Sekä sirkuksella että nukketeatterilla on merkittävä rooli Turun kulttuurikentässä. Näiden alojen korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta on Suomessa mahdollista saada ainoastaan Turussa, mikä on tuonut kaupunkiin alojen osaajia sekä Suomesta että ulkomailta ja näin profiloinut Turkua sirkus- ja nukketeatteriosaamisen kaupungiksi. Turun taideakatemian sirkus- ja nukketeatteriopetus on laadukasta ja kansainvälisesti tunnustettua. Sekä alojen opiskelijat että aloilta valmistuneet taiteilijat ovat osallistuneet lukuisiin hankkeisiin Turussa ja tarjonneet yleisölle kulttuurielämyksiä sekä mm. lapsille mahdollisuuden saada taiteen opetusta näillä aloilla. Sirkus ja nukketeatteri on nostettu näkyvälle sijalle myös Turun kulttuuripääkaupunkihankkeessa juuri siksi, että ne ovat Turun ainutlaatuisia vahvuuksia laadukkaan koulutuksen takia.

Koska sirkus- ja nukketeatterikoulutusten lakkauttamisella on Turun kulttuurikenttään merkittävä vaikutus, kulttuurilautakunta toivoo, että kaupunginhallitus ottaisi asian käsittelyynsä.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää huolensa sirkus- ja nukketeatterikoulutusten lakkauttamisen vaikutuksista Turun kulttuurikenttään ja toivoo, että kaupunginhallitus ottaisi asian käsittelyynsä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.



Jakelu

tiedAmmattikorkeakoulun hallitus
esiKaupunginhallitus