Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuurilautakunta10619.05.201017

7761-2008 (033, 616)

Paikkatietokeskus Lounaispaikan tarjouksen hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 106

Turun museokeskus/Varsinais-Suomen maakuntamuseo/tutkija Paula Saarento ja intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen 27.4.2010:

Varsinais-Suomen maakuntamuseon yhtenä keskeisenä tehtävänä on edistää kulttuuriympäristön säilymistä omalla toiminta-alueellaan Museoviraston kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. Tähän tehtävään liittyy oleellisesti kulttuuriympäristöön liittyvän tiedon hallinta ja jakelu. Maakuntamuseon tavoitteena on luoda paikkatietopohjainen kulttuuriympäristötietokanta, johon voidaan koota hajallaan olevat kulttuuriympäristöä koskevat tiedot, ja näin parantaa tiedon hallintaa ja käytettävyyttä.

Opetusministeriö on myöntänyt Turun kaupungille/Varsinais-Suomen maakuntamuseolle valtionavustuksena 25 000 euroa käytettäväksi kulttuuriympäristötietokannan kehittämiseen.

Turun kaupunki on tehnyt Varsinais-Suomen liiton tiloissa toimivan paikkatietokeskus Lounaispaikan jäsenenä ja osaomistajana yhteistyösopimuksen Lounaispaikan kanssa. Sopimuksen mukaan Lounaispaikkaan voidaan liittää ulkopuoliseen rahoitukseen perustuvia projekteja. Näin ollen museokeskus pyysi ja sai Lounaispaikalta tarjouksen paikkatietopohjaisen kulttuuriympäristötietokannan kehittämiseksi. Tarjousta pyydettiin Lounaispaikalta, koska se vastaa lounaisen Suomen yhteyksistä kansalliseen paikkatietostrategiatyöhön ja kehittää alueellista paikkatietoinfrastruktuuria. Se tukee alueellista kehitystä vahvistamalla alan tutkimusta, koulutusta, viranomaistyötä ja yritysten sekä järjestöjen toimintaedellytyksiä ja kaupunki on sen osaomistaja. Lisäksi katsottiin, että tarjouskilpailun kustannukset olisivat suurella todennäköisyydellä ylittäneet kilpailuttamisesta saadun hyödyn. Lounaispaikan tarjous sisältää kulttuuriympäristön inventointitietoportaalin pilotin toteutuksen kokonaishintaan 25 000 euroa ja se toteutetaan Lounaispaikan paikkatietoinfrastruktuuriin. Pilotin jälkeen sovitaan jatkokehitystyöstä ja ylläpidosta. Hankkeen toteutuksesta tehdään erillinen sopimus. Tarjous on voimassa 31.4.2010 asti.

Liite 1Lounaispaikan tarjous Varsinais-Suomen maakuntamuseon kulttuuriympäristötietokannan kehittämisestä

Oheismateriaali 1Partnerisopimus Varsinais-Suomen paikkatietokeskus Lounaispaikasta vuosina 2009-2011

Oheismateriaali 2Päätös erityisavustuksen myöntämisestä

Kulttuurijohtaja Minna Sartes

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä Lounaispaikan tekemän tarjouksen Varsinais-Suomen maakuntamuseon kulttuuriympäristötietokannan kehittämisestä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvMuseokeskus
tpvSaarento Paula
tpvTalamo-Kemiläinen Maarit


Liitteet:

Kultlk § 106
Liite 1:Lounaispaikan tarjous Varsinais-Suomen maakuntamuseon kulttuuriympäristötietokannan kehittämisestä