Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 73 21.04.2010 4

15614-2009 (041, 011)

Kulttuurin strategisten palvelutuotantosopimusten hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 73

Kulttuurijohtaja Minna Sartes

Kulttuurilautakunta hyväksyi osaltaan lautakunnan strategisen palvelutuotantosopimuksen kokouksessaan 16.12.2009 § 296 ja päätti, että strategisen palvelusopimuksen liitteenä olevat tulosalueiden strategiset palvelutuotantosopimukset hyväksytään lautakunnassa, kun kaupunginhallitus on hyväksynyt kulttuurilautakunnan strategisen palvelusopimuksen alkuvuodesta 2010.

Kaupunginhallitus hyväksyi kulttuurilautakunnan strategisen palvelusopimuksen omalta osaltaan 8.2.2010 § 108.

Tulosalueiden strategisiin palvelusopimuksiin ei ole tullut olennaisia muutoksia lautakunnan 16.12.2009 käsittelyn jälkeen, koska kaupunginhallitus hyväksyi strategisen palvelusopimuksen lautakunnan ehdottamassa muodossa.

Liite 1Tulosalueiden strategiset palvelutuotesopimukset ja niiden liitteenä olevat operatiiviset palvelutuotantosopimukset

Sopimuksen tehneiden avustuksensaajien kanssa on myös neuvoteltu palvelutuotekortit, jotka tulevat liitteeksi kunkin avustuksensaajan sopimukseen. Koska lautakunta päättää avustuksista, tulee lautakunnan hyväksyä myös sopimuksen tehneiden avustuksensaajien palvelutuotekortit.

Liite 2Sopimuksen tehneiden avustuksensaajien palvelutuotekortit

Strategiset palvelutuotantosopimukset ovat pohja koko valtuustokauden toiminnalle. Koska vuoden 2010 sopimukset ovat ensimmäiset laatuaan, on syytä hioa ja virtaviivaistaa niitä edelleen valmisteltaessa talousarviota vuodelle 2011. Tarkoituksena kuitenkin on, että strategiset palvelutuotantosopimukset pysyvät suhteellisen samankaltaisina koko valtuustokauden.

Operatiiviset palvelutuotantosopimukset kertovat konkreettisemmin mistä osista kulttuuriasiainkeskuksen palvelutuotanto koostuu ja mitä kunkin palvelun tuottaminen maksaa. Palvelutuotematriisi, johon on koottu koko palvelutuotanto, antaa hyvän mahdollisuuden keskustella toiminnan painotuksista ja prioriteeteista konkreettisella tasolla ja ohjata palvelutuotantoa resurssien puitteissa.

Palveluiltaan ja hinnoiltaan päivitetty palvelutuotematriisi lähetetään lautakunnan jäsenille erikseen.

EhdotusKulttuurilautakunta päättää hyväksyä tulosalueiden strategiset palvelutuotantosopimukset ja sopimuksen tehneiden avustuksensaajien palvelutuotekortit sekä merkitsee tiedoksi tulosalueiden operatiiviset palvelutuotantosopimukset.

PäätösKulttuurilautakunta päätti yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Jakelu

tpvLuoma Riitta