Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 83 21.04.2010 14

4384-2010 (114, 521)

Turun kaupunginteatterin asentaja-talonmies työsuhteen (vakanssi 403052) muuttaminen näyttämömestariksi 1.6.2010 alkaen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 83

Teatterinjohtaja Raija-Liisa Seilo :

Turun kaupunginteatterin näyttämöiden esimiesvastuiden organisointia halutaan selkeyttää. Tällä hetkellä kolmen näyttämön esimiesvastuut jakaantuvat niin, että päänäyttämömestari vastaa kaikkien näyttämöiden toiminnasta. Päänäyttämön toiminnasta vastaa tilapäinen, määräaikainen näyttämömies, jolla on lisävastuunaan päänäyttämön näyttämömestarina toimiminen. Sopukan näyttämömestarina toimii näyttämömies, joka vastaa niin Sopukan kuin Pikkolonkin näyttämöistä. Lisäksi teatterissa on kaksi apulaisnäyttämömestarin vakanssia, joista toinen on sijoitettu nykyään teatterin verstaalle ja toinen päänäyttämölle.

Organisoinnin selkeyttämiseksi on tarve saada päänäyttämölle näyttämömestarin vakanssi. Tällöin päänäyttämömestari voisi hallita näyttämökokonaisuutta. Päänäyttämön näyttämömestari vastaisi päänäyttämöstä ja apulaisnäyttämömestari toimisi hänen apunaan. Sopukan osalta tulisi tulevaisuudessa muuttaa yksi näyttämömiehen vakanssi myös näyttämömestarin vakanssiksi, jolloin Sopukan ja Pikkolon näyttämöistä vastaisi myös näyttämömestari. Silloin toinen nyt olevista apulaisnäyttämömestarin vakansseista siirtyisi Sopukan ja Pikkolon käyttöön.

Asentaja-talonmies työsuhteen muuttaminen näyttämömestariksi ei suoranaisesti lisää teatterin menoja, sillä näyttämömestarin tehtävään joudutaan joka tapauksessa palkkaamaan henkilö toiminnan turvaamiseksi. Nyt esitettävän vakanssin tehtäväkohtainen palkka sijoittuu jo olemassa olevaan palkkahaarukkaan. Apulaisnäyttämömestarin vakanssien palkat vaihtelevat 1.730,30 €/kk ja 1.847,51 €/kk välillä. Näyttämömestareina toimivien näyttämömiesten palkat vaihtelevat 1.846,85 €/kk ja 1.888,74 €/kk välillä. Päänäyttämömestarin vakanssin palkka on tällä hetkellä 2.178,48 €/kk. Asentaja-talonmiehen työsuhteessa on noudatettu kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES), mutta näyttämömestarien työsuhteissa noudatetaan kunnallisen teknisen henkilöstön työ ja virkaehtosopimusta (TS).

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusKulttuurilautakunta päättää esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle, että Turun kaupunginteatterin asentaja-talonmiehen työsuhde (vak. n:o 403052) muutetaan 1.6.2010 alkaen näyttämömestarin työsuhteeksi, jonka kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva koulutus ja työkokemus.  

Lisäksi kulttuurilautakunta esittää, että tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 1 995,00 € / kk ja työajaksi 38,25 tuntia / viikko.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto