Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 63 17.03.2010 19

14710-2009 (059)

Apuraha-anomus taidekirjan julkaisuun - Asunto-osakeyhtiö Atrium/Taidekirjatyöryhmä

Tiivistelmä: -

Kultlk § 63

Turun museokeskus/vs. museotoimenjohtaja Maarit Talamo-Kemiläinen 23.2.2010:

Asunto-osakeyhtiö Atrium/Taidekirjatyöryhmä on anonut apurahaa Atrium – juhlakirjan julkaisemiseksi (Atrium – Erik Bryggman – Turun arkkitehtuuri). Apuraha-anomus on 2.400,00€.

Julkaisu käsittelee Asunto-osakeyhtiö Atriumin talohistoriikin lisäksi Erik Bryggmanin henkilöhistoriaa ja hänen arkkitehtuuriaan ja sen merkitystä turkulaisessa kaupunkikuvassa ja suomalaisessa funktionalismissa.

Käsikirjoituksen pohjalta voidaan todeta, että teos antaa monipuolisen ja syvällisen kuvan sekä arkkitehti Erik Bryggmanista että hänen tuotannostaan ja sen merkityksestä Turun kulttuuriympäristölle. Julkaisulla tulee olemaan merkittävä sija turkulaista arkkitehtuuria käsittelevässä historian tutkimuksessa.

Kulttuurilautakunnalle osoitetun anomuksen mukaan lautakunnalle luovutetaan apurahaa vastaava kirjamäärä, joka tässä tapauksessa on 50 kirjaa.

Apuraha-anomus on kirjattu saapuneeksi 24.11.2009 ja se on uusittu 10.2.2010, jolloin siihen on yhdistetty myös Turun museokeskukselta haettava apuraha-anomus. Kulttuurilautakunnalle suunnatut apuraha-anomukset tuli jättää sähköisessä muodossa lautakunnan käsiteltäväksi viimeistään 30.10.2009.

Teoksen julkaisemiseen liittyvästä yhteistyöstä museokeskuksen ja hankkeen välillä käytiin keskusteluja, mutta julkaisun taittaminen ja painattaminen olivat jo niin pitkälle sovittuja, ettei yhteistyöhanke enää ollut mahdollista toteuttaa.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes:

EhdotusAsunto-osakeyhtiö Atriumin apuraha-anomus Atrium – juhlakirjan julkaisemiseksi saapui kulttuurilautakunnalle siltä anottavien apuraha-anomusten määräajan umpeuduttua, joten myöhästynyttä anomusta ei otettu käsittelyyn.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAsunto-osakeyhtiö Atrium
tiedLuoma Riitta
tiedTalamo-Kemiläinen Maarit