Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen hallintojaosto 356 15.12.2009 1
Kulttuurilautakunta 300 16.12.2009 38

15467-2009 (111)

Museotoimenjohtajan viran (vak.nro 403501) kelpoisuusvaatimusten tarkistaminen 1.1.2010 alkaen

Tiivistelmä:

Museotoimenjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksia esitetään muutettavaksi vastaamaan kulttuuritoimen tulosalueiden muiden johtajien kelpoisuusvaatimusten tasoa. Samalla tulisi ottaa huomioon myös museolain ja -asetuksen säädökset. Henkilöstöasioiden vastuualue on keskustellut museotoimenjohtajan kanssa uuden kelpoisuusvaatimuksen sanamuodosta, ja yhteisesti on päädytty täsmentämään kelpoisuusvaatimus ehdotuksen mukaisesti.

Khhal § 356

Turun museokeskus / museotoimenjohtaja Juhani Kostet

Museotoimenjohtajan viran (vak. no 403 501) kelpoisuusehdot on muutettu alun perin v. 1990 ja sitten v. 2000, jolloin kelpoisuusehdoiksi vahvistettiin lisensiaatin tutkinto, museotoiminnan ammatillinen tuntemus ja johtamiskokemus. Lisäksi vaaditaan molempien kotimaisten kielten hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Kulttuuritoimen alaisten tulosaluejohtajien kelpoisuusehtoja on pyritty yhdenmukaistamaan virkoja uudelleen täytettäessä. Museotoimenjohtajan osalta on tullut ajankohtaiseksi hakea tehtävään pitkäaikainen viransijaisen sen jälkeen, kun kulttuurilautakunta on myöntänyt museotoimenjohtaja Juhani Kostetille virkavapautta 1.1.2010-31.12.2014 väliseksi ajaksi Museoviraston pääjohtajan viranhoitoa varten. Ennen viransijaisuuden julistamista haettavaksi olisi tarkoituksen mukaista tarkistaa viran kelpoisuusehdot muiden tulosaluejohtajien kelpoisuusehtojen mukaisesti.

Vaikka Turun museokeskus on maamme suurin maakunnallinen keskusmuseo, museotoimenjohtajan viran kelpoisuusehtojen tulisi noudattaa paitsi kulttuuritoimen muiden tulosaluejohtajien myös maamme muiden maakunnallisten keskusmuseoiden johtajien kelpoisuusehtoja. Uuden kelpoisuusehdon tulisi olla seuraava: ”Museotoimenjohtajalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, museotoiminnan ammatillista tuntemusta ja johtamiskokemusta sekä sen mitä museolaissa ja asetuksissa säädetään”.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 10.12.2009:

Puolla kulttuuritoimen esitystä museotoimenjohtajan viran kelpoisuusehtojen tarkistamisesta 1.1.2010 alkaen.

Oheismateriaali 1Museotoimenjohtajan viran (vak.nro 403501) voimassa oleva kelpoisuusvaatimus

Oheismateriaali 2Museolaki ja -asetus

Henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen:

EhdotusKaupunginhallituksen hallintojaosto päättää, että museotoimenjohtajan viran (vak. nro 403501) kelpoisuusvaatimuksena vaaditaan 1.1.2010 lukien virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä johtamiskokemusta ja lisäksi mitä museolaissa ja -asetuksessa museonjohtajalta vaaditaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kultlk § 300

Minna Sartes:

EhdotusMerkitään kulttuurilautakunnalle tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedCostiander Anna-Maija
tiedKvarnberg Auli
tiedPalonen Hannele
tiedRäsänen Ritva
tiedVirtanen Riitta