Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kulttuurilautakunta 299 16.12.2009 37

15687-2009 (113)

Museotoimenjohtajan viran (vak. no 403 501) väliaikainen hoitaminen 1.1.2010 alkaen

Tiivistelmä: -

Kultlk § 299

Kulttuurilautakunta on kokouksessaan 16.12.2009 myöntänyt museotoimenjohtaja Juhani Kostetille palkatonta virkavapautta 1.1.2010-31.12.2014 väliseksi ajaksi Museoviraston pääjohtajan viran hoitamista varten. Kulttuurilautakunta on edelleen päättänyt esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle museotoimenjohtaja viran kelpoisuusehtojen muuttamista. Kulttuurijohtaja on lisäksi pyytänyt lupaa sijaisuuden julistamista julkisesti haettavaksi.

Koska kyseessä on pitkä viransijaisuus ja koska museotoimenjohtajan viransijaisen etsiminen saattaa kestää useita kuukausia, kulttuurilautakunnan tulisi määrätä tehtävään sijainen siihen saakka kunnes viransijaisuus ratkaistaan lopullisesti. Kulttuuritoimen johto- ja toimintasäännön mukaan museotoimenjohtajan sijaisena toimii hänen poissa ollessaan museotoimen apulaisjohtaja, joka toimii nykyisessä tilanteessa myös kuvataidejohtajana. Johto- ja toimintasääntö edellyttävät edelleen, että museotoimenjohtajasta ja museotoimen apulaisjohtajasta toinen on kulttuurihistorian ja toinen taidehistorian asiantuntija.

Kuvataidejohtajalle kuuluvat tehtävät ovat tällä hetkellä hallinnassa, minkä vuoksi ei ole tarkoituksen mukaista siirtää museotoimen apulaisjohtajaa museotoimenjohtajaksi ja kuormittaa kuvataidejohtajan tehtävää määrää vielä museotoimenjohtajan tehtävillä. Väliaikaisestikin on yksinkertaisinta museotoimenjohtajan tehtävien hoitaminen muilla sijaisuusratkaisuilla. Koska nyt tulee joka tapauksessa hakea museotoimenjohtajan sijaiseksi kulttuurihistorian asiantuntija, tarkoituksenmukaisinta on määrätä tässä vaiheessa museotoimenjohtajan sijaiseksi intendentti, FK Maarit Talamo-Kemiläinen ja julistaa pitkäaikainen sijaisuus haettavaksi sen jälkeen, kun kelpoisuusehdon muutos on hyväksytty hallintojaostossa.

Intendentti Maarit Talamo-Kemiläinen ei täytä museotoimenjohtajan nykyisiä kelpoisuusehtoja, minkä vuoksi hänen tehtäväkohtaisen palkkansa tulisi olla 15 % pienempi kuin vakanssin tehtäväkohtainen palkka.

Kulttuurijohtaja Minna Sartes

EhdotusKulttuurilautakunta päättää määrätä intendentti FK Maarit Talamo-Kemiläisen suostumuksensa mukaisesti museotoimenjohtajan sijaiseksi 1.1.2010 alkaen siihen saakka, kun museotoimenjohtajan viransijaisuus täytetään enintään kuitenkin 31.5.2010 saakka. Tehtäväkohtainen kuukausipalkka on vakanssin tehtäväkohtainen palkka vähennettynä 15 %, joka maksetaan tililtä 1 56 17 10 10.0102.

PäätösKulttuurilautakunta päätti yksimielisesti määrätä intendentti FK Maarit Talamo-Kemiläisen suostumuksensa mukaisesti museotoimenjohtajan viransijaiseksi 1.1.2010 alkaen siihen saakka, kun museotoimenjohtajan viransijaisuus täytetään, enintään kuitenkin 31.5.2010 saakka.

Tehtäväkohtainen palkka on vakanssin 403 501 palkka, joka kohdennetaan tilille 156 17 10 10.01 02.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedMuseokeskus
tiedCostiander Anna-Maija
tiedKostet Juhani
tiedKvarnberg Auli
tiedPalonen Hannele
tiedRäsänen Ritva
aoTalamo-Kemiläinen Maarit
tiedVirtanen Riitta